Corona har stadig sit tag i det danske samfund. Heldigvis betyder faldene smittetal og flere vacciner i Danmark, at fremtiden ser lysere ud. Og det bringer nu glædeligt nyt for futsal-spillerne i Danmarks bedste række.

Futsal-ligaen starter op igen fra lørdag den 13. februar. Det har Futsaludvalget, DBU’s Turneringsudvalg og landets 15 bedste klubber besluttet.

Turneringen bliver afviklet i en forkortet udgave med stor fokus på en sundhedsmæssig forsvarlig afvikling. Det betyder større krav til klubbernes corona-håndtering.

De skærpede tiltag betyder blandt andet, at spillere og stab omkring holdet skal lade sig teste minimum en gang om ugen ved brug af PCR-test eller alternativt antigentest to gange om ugen med tre til fire dages mellemrum.

Derudover skal alle klubberne have en sundhedsansvarlig, der står for at indsamle helbredsundersøgelser og testsvar samt sikre de sundhedsmæssige forhold under kampe og træningspas. Det indebærer blandt andet, at spillerne ikke deler ting til træning såsom drikkedunke, overtræksveste og lignende. Samtidig er der ikke adgang for personer uden en væsentlig rolle hverken til kampe eller træning.

Forkortet sæson
Før sæsonen blev sat på pause i januar, var det med Futsal Gentofte som førerhold i Østdanmark, mens Lystrup Futsal toppede i Vestdanmark.

Den forkortede sæson betyder, at holdene ikke møder hinanden mere end én gang, hvilket der har været fuld opbakning til fra de 15 klubber i den bedste række. Oprindeligt var der 16 hold i futsal-ligaen, men Los Amigos trak sig fra turneringen i januar.

Sæsonen er planlagt til at være færdigspillet søndag den 4. april, hvor den sidste finale står til at blive afviklet.