Mandag den 15. februar tog FCK hjemme imod SønderjyskE i 3F Superligaen. En kamp, som FCK vandt 3-2.

De to hold havde netop sagt gang i anden halvleg, da SønderjyskE-midtbanespiller Victor Mpindi Ekani begik straffespark. Mpind Ekanii modtog samtidig sit andet gule kort og blev dermed udvist for forseelsen.

Efter kampen valgte SønderjyskE at bringe sagen for Fodboldens Disciplinærinstans, da klubben ikke mener, at der var straffespark og dermed rødt kort til Mpindi Ekani. SønderjyskE lagde i protesten vægt på, at Victor Fischer bevidst søgte kontakten med Mpindi Ekani, og at SønderjyskE-spilleren derfor ikke kunne undgå at ramme Victor Fischer i sit forsøg på en clearing.

Kampens dommer Sandi Putros vurderede under kampen, at Victor Mpindi Ekani ikke spillede bolden, og at det var en hensynsløs aktion. Efter at have set TV-billeder af situationen skønner Putros, at der var tale om en situation med minimal kontakt på siden/skulderen, som ikke var hensynsløs. Sandi Putros mener derfor ikke, at det gule kort og karantænen skal fastholdes.

Fodboldens Disciplinærinstans er enig med Sandi Putros’ vurdering og har derfor nedsat Victor Mpindi Ekanis karantænepoint for forseelsen fra 19 til 0 point. Han kan derfor være med SønderjyskE i klubbens næste kamp, der er ude mod AGF.

Læs hele kendelsen her.