Allerede til marts tager det nuværende U21-landshold hul på EM-slutrunden med gruppekampe, men efter sommeren venter en ny EM-kvalifikation frem mod den næste slutrunde, der spilles i 2023. Og i dag blev der så sat navne på de modstandere, som Danmark kan se frem til at møde i kvalifikationen.

Belgien, Tyrkiet, Skotland og Kazakhstan kom op af bowlen som modstanderne i gruppe I, og U21-landstræner Albert Capellas ser frem til at møde nogle stærke landshold.

”Vi skal gøre vores bedste for at slutte som nummer 1 og kvalificere direkte til slutrunden. Vi møder nogle stærke hold, og det bliver en god udfordring for os. Jeg tror meget på vores hold, og jeg har en stor tillid til den næste generation af spillere, der får chancen. Mange af dem har allerede været med, og de kommer også til at tilegne sig god erfaring til slutrunden. Så jeg er positiv. Vores mål er helt sikkert at kvalificere os for femte gang i træk, hvilket vil være helt exceptionelt,” siger Albert Capellas og fortsætter:

”Vi skal, som vi altid gør, tage en kamp ad gangen. Lige nu fokuserer vi på EM-slutrunden, hvor vi skal præstere rigtig godt. Og efter den fokuserer på den næste EM-kvalifikation."

Til den kommende kvalifikation, der begynder i efteråret, kan han råde over flere spillere fra årgang 01 og 00, der allerede nu har vist sig godt frem på U21-landsholdet, og det glæder Capellas.

”Det hjælper altid, når spillerne har erfaring fra både kvalifikation og slutrunde. De kan hjælpe nye spillere med at komme i gang, og de kan fortælle om, hvor meget det betyder at spille på U21-landsholdet og være med til U21-EM, som er en fantastisk mulighed for unge spillere. Når man har spillere, der allerede har prøvet det, er det rigtig godt,” siger Albert Capellas.

Ved dagens lodtrækning til EM-kvalifikationen var Danmark topseedet som nr. 6 blandt alle U21-landshold i Europa. Et resultat af 10 års succes på banen, hvor de danske talenter i samme periode er rykket op fra en 19. plads til en 6. plads.

Dermed lå Danmark i første seedningslag sammen med Spanien, Tyskland, Frankrig, England, Italien, Portugal, Holland og Kroatien.

EM-kvalifikationen starter i efteråret. Inden da spiller U21-landsholdet EM-slutrunde i Ungarn, der grundet Corona-pandemien er opdelt i to perioder med et gruppespil i marts og evt. knock out-kampe i start juni.

Til U21-EM møder landsholdet Frankrig, Island og Rusland.