Som landets største idrætsforbund med 330.000 aktive medlemmer og 120.000 frivillige ønsker DBU at fremme mangfoldighed, respekt og Good Governance, både i dansk fodbold og i samfundet. Det var også opdraget til DBU’s Governance- og Udviklingskomité, da komitéen mødtes for første gang i september 2019 for at sætte fart på dette arbejde. Lige siden har spørgsmålet om VM i Qatar været fast punkt på dagsordenen i komitéen, og derfor var det også en positiv Helle Thorning-Schmidt, der gjorde status efter dagens høring:

”Vi er enige om, at det er en skandale, at VM nogensinde blev tildelt Qatar for ti år siden. Men beslutningen er taget og som høringen afdækker, så kan forholdene i Qatar forbedres gennem vedholdende pres og kritisk dialog. Vi har allerede set positive fremskridt, og med dagens høring fik vi ny viden og idéer, som jeg glæder mig til at følge op på sammen med DBU.”

Og for Helle Thorning-Schmidt stopper det ikke her:

”Som komité skal vi hele tiden rådgive, udfordre og inspirere DBU i arbejdet frem mod VM i Qatar i 2022, hvor DBU er gået forrest, som et af de kritiske forbund, der lægger pres på Qatar. Derfor er jeg også glad for den store opbakning, som vi har fået til dagens høring, hvor førende eksperter og meningsdannere har delt deres viden, som vi nu kan tage med i det videre arbejde frem mod VM-slutrunden” fortæller Helle Thorning-Schmidt.