Banker, sparekasser og betting-selskaber. De kan igen gå hånd i hånd og pryde både fodboldtrøjer og bandereklamer på samme tid uden at bryde loven.

Det er resultaterne af en ny aftale mellem regeringen og partierne bag den omdiskuterede kviklånslov. En lov der trådte i kraft i juli sidste år. 

Loven betød dengang, at banker kunne blive straffet, hvis deres logo optrådte i forbindelse med et spilfirmas logo på for eksempel en spillertrøje. En risiko, som siden har skabt store udfordringer for klubber, landshold og sponsorer, forklarer adm. direktør i DBU, Jakob Jensen:

”Vi er meget glade for, at partierne bag aftalen nu løser udfordringen. Lovens konsekvenser har ramt hele dansk fodbold og idræt, og vi hilser derfor lovændringen meget velkommen,” udtaler Jakob Jensen.

 

Banker og betting med måde hilses velkommen

Den daværende lovgivning betød blandt andet, at Arbejdernes Landsbank midlertidigt måtte suspendere sponsoratet for Herrelandsholdet. De kunne ikke stå sammen med Oddset/Danske Spil på træningstøj og andre materialer. Og også mange klubber og foreninger har kommercielle aftaler med både betting-selskaber og banker i lokalmiljøet.

Men den nye aftale rettes der op på udfordringerne for dansk idræt, men partierne fastholder fortsat en stramning for kviklånsudbydere med tårnhøje renter. Målet med loven var netop at bekæmpe ludomani, og det bakker DBU-direktøren fortsat op om:

”Vi har hele tiden bakket op om budskabet, at ludomani skal bekæmpes. Men med den nye aftale har vi fået en kærkommen præcisering af loven, som forbedrer situationen for hele dansk fodbold. Tak til regeringen og partierne for at have lyttet. Nu håber vi, at lovændringen kan komme hurtigt igennem Folketinget,” afslutter Jakob Jensen.