Det er ikke engang en måned siden, at vi kunne se det danske U21-landshold spille en flot EM-kvartfinale under spanske Albert Capellas efter et fejlfrit gruppespil med tre sejre over Frankrig, Island og Rusland.

Nu er den 53-årige træner fortid hos DBU, ganske enkelt fordi han, med sine egne ord, fik en mulighed i hjerteklubben FC Barcelona, som han ikke kunne sige nej til.

For DBU’s talentansvarlige Flemming Berg, er det med både stolthed og ærgrelse, at DBU vælger at følge U21-landstrænerens ønske og ophæve kontrakten på træneren, der ellers i efteråret forlængede sin kontrakt med to år frem til 2023.

”Jeg er naturligvis ærgerlig over at sige farvel til Albert, der sammen med den øvrige trænerstab har stået bag nogle fantastisk flotte resultater på vores U21-landshold. Samtidig har han også som U21-landstræner i samarbejde med de øvrige landstrænere i DBU været med til at sikre en tydelig sammenhængskraft mellem vores U-landshold og A-landshold. Det ser vi flere eksempler på nu under både sommerens U21- og Herre A EM. Det arbejde er vi slet ikke færdige med,” siger Flemming Berg.

Han understreger, at han udover at komme til at savne samarbejdet, også med personen Albert, samtidig også er stolt over, at en dansk U21-landstræner ikke kun er en eftertragtet vare hos store danske klubber, men også hos store internationale klubber.

Albert Capellas har fået en stilling i FC Barcelona på deres ungdomsakademi La Masia, hvor han også har arbejdet tidligere i sin trænerkarriere. Han glæder sig over at komme ’hjem’ til Barcelona til en ny udfordring, men udtrykker samtidig stor taknemmelighed over for DBU og over at få muligheden for at forlade DBU før tid. Samt for at have fået mulighed for at være en del af det han kalder en fantastisk organisation, der har et stort hjerte for talentudviklingen og unge spillere. Som landstræner tabte Capellas ikke en eneste kamp i ordinær spilletid.

”Jeg er utrolig taknemmelig for at have fået mulighed for at være i spidsen for det danske U21-landshold og for at arbejde i en organisation, der arbejder med fodbolden på et så højt fagligt niveau, og som samtidig har en rigtig tæt dialog mellem klubber og trænere. Det er unikt og med til at skabe de bedste udviklingsmuligheder for unge danske spillere, som er misundt rundt om i verden. Jeg har haft en fantastisk gruppe spillere og stab – og et rigtig godt samarbejde med DBU, med landstræner Kasper Hjulmand, min assistent Steffen Højer og de andre landstrænere, som jeg er meget taknemmelig for, og som jeg vil savne,” siger Capellas, der vil følge dansk fodbold tæt i fremtiden.

DBU’s talentudviklingschef er nu gået i gang med at finde en afløser til Capellas, da det danske U21-landshold starter en ny EM-kvalifikation allerede i slutningen af august.