Mandag den 24. maj mødte Brøndby IF FC Nordsjælland på Brøndby Stadion, og i den forbindelse var Brøndby IF’s sikkerhed på stadion ikke tilstrækkelig, vurderer Fodboldens Disciplinærinstans. Derfor  tildeles Brøndby IF nu en bøde på 450.000 kroner.

Derudover fradømmes Brøndby IF også retten til at spille én hjemmekamp i Superligaen eller pokalturneringen med tilskuere. Den sanktion er dog betinget og bortfalder, hvis der i løbet af den kommende sæson ikke opstår lignende situationer der kan tilregnes Brøndby IF.

Da kampen blev fløjtet af, løb mange af hjemmeholdets fans på banen for at fejre, at Brøndby IF var blevet mestre, og det er en overtrædelse af reglerne.

Desuden er Fodboldens Disciplinærinstans kritiske over for Brøndby IF’s sikkerhedsmæssige foranstaltninger ved indgangen til stadion, hvor de lod et stort antal tilskuere komme ind uden visitation ved kampens afslutning. I samme ombæring har man ikke fulgt sikkerhedsforskrifter angående håndtering af covid-19. Her blev stadionkapaciteten væsentligt overskredet.

Før under og efter kampen antændte Brøndby IF’s fans desuden en stor mængde pyroteknik inde på stadion, der ligeledes er i strid med cirkulæret om sikkerhed og orden på stadion.

Fodboldens Disciplinærinstans finder dermed, at Brøndby IF tilsidesatte flere regler i reglementet for sikkerhed og orden.

Man kan læse hele kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans lige her.