Om end den er blevet mindre, kaster corona stadig skygge over fodbolden. Alligevel er det nok kommet bag på mange, at formand Jesper Møller som nærkontakt til en coronasmittet er gået i isolation og dermed ikke deltager i årets repræsentantskabsmøde – og ved Herrelandsholdets første driblinger og afleveringer på plænen i Parken til den første slutrundekamp lørdag aften.

To næstformænd tager roret

Bent Clausen, næstformand i DBU for bredden, og Thomas Christensen, næstformand i DBU for eliten, tager derfor i fællesskab stafetten fra Jesper Møller.

Genstart af fodbolden efter pandemien har lukket og slukket for breddeklubbernes klubhuse, boldbure og turneringer er overliggeren i Bens Clausens refleksioner over fodboldåret:

”Klubberne har været igennem en svær og usædvanlig tid med afspritning, protokoller og forsamlingsforbud. Nedlukningen har kostet klubberne medlemmer, og kassebeholdningen er slunken flere steder. Men vi ser fremad; medlemmerne er på vej tilbage, og klubberne har fået støtte fra hjælpepuljer til at komme på benene igen. Det gør, at vi kan rette blikket mod eksempelvis vores fantastiske frivillige, trænere, dommere og udvikling af børnefodbolden.”

Fodbold samler bredde og elite,trods corona

Også Thomas Christensen tager fat i de mange benspænd, fodbolden har været igennem:

”Corona har betydet, at vi har spillet fodbold stort set uden vores fans. Men det har ikke skadet fodboldinteressen, som nu kulminerer i EM. Det er glædeligt, at DBU og Divisionsforeningen har haft et fantastisk samarbejde, eksempelvis udkrystalliseret i den nye børnestrategi, som samler bredde og elite.”

Repræsentantskabsmødet blev afløst af en paneldebat mellem DBU, BAT Kartellet og Tipsbladet om Qatar, som siden landet blevet udråbt som VM-vært i 2010, har skabt debat, også herhjemme.

Repræsentantskabsmødet i 2022 afholdes i Silkeborg den 6. marts i forbindelse med Fodboldens Kongres den 5. marts.