Lørdag afholdes både DBU’s udsatte Repræsentantskabsmøde og den første EM-kamp i Parken.

Begge dele bliver dog uden DBU’s formand, Jesper Møller, der sidst på eftermiddagen torsdag måtte gå i isolation efter at have været til møde med en person, der efterfølgende er testet positiv for covid-19.

Dermed må Jesper Møller melde afbud til den officielle åbning af UEFA’s fanzone på Ofelia Plads i København, til den officielle middag på Københavns Rådhus fredag aften – men også til DBU’s Repræsentantskabsmøde lørdag formiddag og den første EM-kamp i Parken lørdag aften mellem Danmark og Finland.

DBU-formanden er selv testet negativ i flere omgange de seneste uger og har ingen symptomer. Han ærgrer sig over, at han ikke kan deltage i de historiske arrangementer i forbindelse med EURO2020-afholdelsen i København.

”Vi har alle glædet os til denne historiske sportsbegivenhed i Danmark, både med kampene i Parken og med fodboldfest over hele landet. Derfor er det også bare træls at gå glip af kulminationen på næsten 7 års forberedelser, men selvom jeg er testet negativ 5 gange i løbet af den seneste uges tid, også efter det pågældende møde, så følger jeg naturligvis myndighedernes anvisninger. Det kan ikke være anderledes. Jeg havde selvfølgelig også glædet mig til at se internationale kolleger samt DBU’s Repræsentantskab igen efter mange måneder med møder på teams og ikke mindst en historisk fodboldkamp lørdag aften. Jeg håber at være tilbage om kort tid, både til at deltage i de øvrige EURO2020-kampe og i andre fodboldaktiviteter i hele landet,” siger han. 

På DBU’s Repræsentantskabsmøde vil DBU’s to formænd, Bent Clausen fra DBU Bredde og Thomas Christensen fra Divisionsforeningen, overtage den formelle styring af mødet, mens DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen, vil deltage i debat om VM i Qatar. Jakob Jensen vil også overtage de formelle forpligtelser i forbindelse med åbningen af EURO2020 i København.