Det er en mand med en stor bunke erfaring, som nu overtager roret for kvindernes U19-landshold. Jacob Friis kommer fra en lang årrække som ungdoms- og assistenttræner i AaB, og fra 2018 til 2020 var han også cheftræner for AaB’s Superliga-hold.

Fra den 1. juli kan han nu også skrive U19-landstræner på sit store CV, når han tager over for Søren Randa-Boldt som træner for Danmarks mest talentfulde kvinder på en to-årig aftale. Det er en udfordring, som Jacob Friis ser frem til.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at arbejde med de bedste danske talenter. Danmark har lige nu nogle af de bedste kvindelige fodboldspillere internationalt set, og det handler om at udvikle endnu flere af dem. U19-landsholdet er et vigtigt skridt i de unge spilleres udvikling, og derfor venter der også et stort arbejde for mig,” siger Jacob Friis.

Det er ikke kun arbejdet med spillerne, som Jacob Friis ser frem til. Han glæder sig også til at blive en del af landstrænerteamet i DBU på tværs af både køn og alder.

”Det bliver virkelig spændende at komme ind og arbejde i DBU og være en del af et sted, hvor der er så mange fagligt dygtige på både kvinde- og herresiden. Jeg kender allerede en del derindefra, og jeg har arbejdet sammen med flere af dem. Jeg ser frem til at blande nogle af mine kompetencer med deres, så vi sammen kan fortsætte udviklingen af dansk fodbold,” siger Jacob Friis.

En af dem, Jacob Friis kender på forhånd, er også en af dem, som han kommer til at arbejde ekstra tæt sammen med. Det er nemlig landstræneren for kvindernes A-landshold, Lars Søndergaard, og han er meget glad for, at det er lykkedes at hente en træner af den kaliber til U19-landsholdet:

”Jacob er fagligt fantastisk dygtig til talentudvikling og meget dedikeret til fodboldspillet. Han har stærk erfaring i både talentudvikling og trænerfaget fra sine mange år i AaB og senest som Superliga-træner. Det er virkelig positivt, at vi på pige- og kvindesiden kan tiltrække en person med så stærke kompetencer, som Jacob har. Vi glæder os til samarbejdet,” siger Lars Søndergaard.

Grundet corona-pandemien har U19-landsholdet ikke spillet kampe siden begyndelsen af marts-måned sidste år. I løbet af efteråret vil holdet blive samlet af tre terminer.

Jacob Friis’ første store test med U19-landsholdet bliver i oktober, hvor de indleder EM-kvalifikationen mod Tyrkiet, Ungarn og Finland. EM bliver afholdt næste år i Tjekkiet.