Chancefattig 1. halvleg
Danmark fik en god start på kampen på Tivoli Stadion Tirol i Innsbruck, men desværre varede den gode danske start kun små ti minutter, herefter begyndte tyskerne at komme mere og mere ind i kampen.

Grundlæggende kunne der siges to ting om det danske spil i 1. halvleg, og det var at vores defensiv var opmærksom, skarp og på plads næsten hver gang tyskerne truede Schmeichels mål - og offensivt var der ikke specielt meget der lykkedes. Vi havde en del optræk til chancer eller kontraer, men vi formåede ikke at holde fast i vores angreb – og fik gang på gang smidt bolden væk, når vi nærmede os det tyske felt.

Om end der jo ikke blev scoret i 1. halvleg, så var den tyske offensiv noget mere velkørende end den danske – for selvom Kjær, Vestergaard og den øvrige defensiv gjort meget rigtigt, kom tyskerne alligevel frem til nogle halvstore chancer – og den største af dem alle tilfaldt nok Gnabry, der minuttet før pausen hamrede et langskud lige på trekantsammenføjningen, og den havde Schmeichel ikke reddet, havde forsøget været indenfor målrammen.

Så efter de første 45 minutter var Hjulmand sikkert ganske tilfreds med defensiven – mens der nok var lidt panderynker over den offensive indsats.

Sukkerbold fra Eriksen fik Yussuf til at lyne
Der var ikke spillet mange minutter af 2. halvleg, før Schmeichel måtte gå den tunge gang ind i eget bur og hente bolden. Vi mistede bolden i opspillet, og først så det ud til, at faren var drevet over, men et indlæg og lidt kludderbold inde i feltet endte med, at bolden lå for fødderne af Neuhaus, der sikkert scorede bag Schmeichel.

Efter det tyske mål var det tyskerne der blev ved med at presse på, blandt andet var Gnabry ved at komme til en chance og Gosens fik sendt et godt skud afsted mod det danske mål.

Men Danmark begyndte stille og roligt at komme tilbage i kampen, blandt andet virkede det til, at indskiftningen af Dolberg havde en positiv effekt på vores offensiv. Vi kom dog ikke frem til de helt store chancer, altså før vi ramte det 71. Minut, for her sendte Christian Eriksen en sand sukkerbold frem i banen og ind bag den tyske bagkæde, Yussuf Poulsen timede sit løb helt perfekt og sparkede første gang på bolden, og så var stillingen 1-1. Et flot dansk mål!

Efter den danske udligning gik kampen hen og blev en mere åben slagudveksling, dog var det fortsat tyskerne der havde de største chancer – hvilket endnu et forsøg på træværket også var bevis på.

Men da hverken Tyskland eller Danmark fik sendt flere bolde i mål, endte det uafgjort 1-1, og dermed fik Danmark et fint resultat ud af træningskampen. Der er dog stadig plads til forbedring både offensivt og defensivt.

Tyskland-Danmark 1-1 (0-0)
48’ 1-0 Florian Neuhaus
71’ 1-1 Yussuf Poulsen
Ingen tilskuere på Tivoli Stadion Tirol, Innsbruck, Østrig.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass (85’ Anders Christiansen), Simon Kjær (80’ Mathias Jørgensen), Jannik Vestergaard, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg (68’ Jens Stryger Larsen), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Andreas Skov Olsen (46’ Kasper Dolberg), Yussuf Poulsen (80’ Nicolai Boilesen), Martin Braithwaite (80’ Mikkel Damsgaard).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Robert Skov, Andreas Cornelius, Jonas Wind.

Oversiddere fra EM-truppen:
Andreas Christensen, Joachim Andersen, Christian Nørgaard, Mathias Jensen.

Dommer:
Julian Weinberger (AUT)

Statistiske vinkler efter Tyskland vs Danmark
• De ni landskampe mod Tyskland efter genforeningen i 1990 er endt med tre sejre til hver nation samt tre uafgjorte. Målscoren er helt identisk; 11-11.
• Danmark er fortsat ubesejret i ordinær spilletid på datoen 2. juni, hvor det er blevet til seks sejre, to uafgjorte samt et nederlag på skrivebordet (baneløberkampen).
• Yussuf Poulsen fik scoret sit ottende mål på A-landsholdet og det første siden oktober 2019. Dermed fik han sat en stopper for en måltørke på 10 landskampe.
• Kasper Dolberg spillede sin 25. A-landskamp godt 4½ år efter sin debut for Danmark. Han blev dermed den 143. spiller til at opnå dette jubilæum for det danske A-landshold.
• Danmark har tidligere spillet venskabskampe mod en nation i et tredje land, fx mod Brasilien i Hamburg (2012), Australien i London (2007) og Tunesien i Wakayama (2002).