GameChanger er navnet på dansk fodbolds nye vidensunivers, der har som ambition at samle, inspirere og udvikle dansk fodbold - en let tilgængelig vidensplatform, der vil indeholde den nyeste viden inden for fodbold og forskning. Det nye univers bygger på en fælles vision fra DBU og Divisionsforeningen om, at ”ændre spillets regler” i den måde vi i dansk fodbold finder, tilgår, interagerer og anvender viden på for at være de bedste på og uden for fodboldbanen.

Med GameChanger tror vi fast på, at dansk fodbold vinder ved at være smartere, hurtigere og mere samarbejdende i vores brug af viden i relation til træner-, specialist-, spiller- og klubudvikling.

Baggrunden for at skrue endnu højere op for ambitionerne på vidensområdet er desuden, at dansk fodbold har brug for at fastholde et højt fodboldfagligt niveau for at kunne fastholde den flotte udvikling, der er i både klub- og landsholdsfodbolden, men også for at knytte endnu stærkere bånd til forskningsmiljøet. At kunne optimere på alle de parametre, der kan skabe stærkere udvikling.

For den danske landstræner Kasper Hjulmand, handler viden ikke kun om at blive klogere på det, vi ved, men også det vi IKKE ved for at kunne blive så skarp som muligt i konkurrence med international fodbolds udvikling.

”For at kunne optimere, for at kunne præstere, for at have mange børn i spil til at kunne spille det her fantastiske spil, til at fastholde børn, til at få børn til at blive dygtigere og lære noget og trives, og i sidste ende også hvordan vi kan præstere og få gode landsholdsspillere - så er det vigtigt, at vi ved meget, at vi opsamler viden, og vi bruger hinanden til at blive dygtigere. Det vi skal gøre, er at være dygtige til at opsamle viden og være dygtige til at tale om det. Hvad kan vi bruge til noget, og hvad kan vi ikke bruge til noget,” lyder det fra Kasper Hjulmand i videoen, som du kan se ovenfor.

Vi skal tage ansvar for viden

Med lanceringen af GameChanger tager både DBU og Divisionsforeningen et fælles ansvar for at stå i spidsen for brugen af kvalificeret viden i udviklingen af dansk fodbold. Målet er gennem både artikler, podcasts, webinarer mm. at gøre den eksisterende viden mere tilgængeligt for de relevante aktører i dansk fodbold, men også at generere ny viden igennem et tæt samarbejde med forskningsmiljøet, hvor det er nødvendigt.

”Dansk fodbold har brug for et stærk vidensfundament for at kunne være med i den internationale konkurrence, hvor de danske klubber møder hold på et højt niveau. Vi skal som organisation være bannerfører for at udvikle fodbolden i samarbejde med DBU og skabe et tilgængeligt vidensbibliotek for alle der ønsker det. Derfor er jeg også begejstret for at vi nu kan tage endnu et stort skridt imod dette med lanceringen af GameChanger,” lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen

Også fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er glad for at vi i dansk fodbold nu har fået et vidensunivers, hvor den fodboldfaglige debat og viden kan blive mere tilgængeligt for alle:

”GameChanger skal være et åbent og tilgængeligt univers for alle der elsker at nørde i fodboldens mange facetter. Vi skal blive klogere og dygtigere på alle parametre – det gælder både i elitefodbolden, talentudviklingen og i børnefodbolden. Vi skal have den viden, der gør, at vi kan skabe de bedste forudsætninger og udviklingsmiljøer for vores klubber, trænere og spillere, så de bliver så dygtige som muligt i en sport, der konstant udvikler sig,” siger Peter Møller

En ny platform med stor tilgængelighed

Er du sportsdirektør i en 3F superligaklub, licenstræner i ungdomsfodbolden, fysisk træner eller blot interesseret i at udvikle dig som fagperson, vil GameChanger fremadrettet være den platform, hvor du både kan søge viden frem, men også byde ind med emner, der er relevante for fodbolden, der endnu ikke er bearbejdet i en vidensmæssig forstand. Sitet vil løbende blive udvidet og opdateret med aktuelle og relevante forskningsresultater, analyser og ny viden.

Du kan klikke rundt på GameChanger her

GameChangers visuelle partner er Frankly