EM-slutrunden til sommer bliver den sidste store arbejdsopgave for Mounir Akhiat, der er analytiker i Herrelandsholdets trænerteam. Mounir Akhiat fratræder sin stilling i DBU ved udgangen af august og tiltræder derefter hos F.C. København som Head of Analytics.

Mounir Akhiat har siden 2016 arbejdet med analyse på Herrelandsholdet, og han har en vigtig rolle i forhold til holdets forberedelser og taktik under kampene, siger landstræner Kasper Hjulmand.

”Analyse og data fylder mere og mere i fodbolden, og det har selvfølgelig også været gældende i vores arbejde med Herrelandsholdet. Mounir Akhiat har været en del af trænerteamet på landsholdet siden 2016, og jeg har haft et stort udbytte af samarbejdet med ham det sidste års tid. Nu vil vi søge en erstatning, så vi fortsat kan udvikle os på det meget vigtige område,” siger landstræner Kasper Hjulmand.

Mounir Akhiat er glad for den kommende udfordring i FCK, men lige nu handler alt om de forestående kampe for Herrelandsholdet.

”Det har været en stor ære og en spændende faglig udfordring at arbejde med analyse og data på Herrelandsholdet og med de bedste spillere i landet. Jeg glæder mig til EM til sommer og har fuldt fokus på det. Først efter sommeren og slutrunden vil jeg forholde mig til det nye job i FCK, som bliver enormt interessant, når vi kommer dertil,” siger analytiker Mounir Akhiat.

Arbejdet på Herrelandsholdet har blandt andet bestået af at analysere kampe og træningssessioner, ligesom Mounir Akhiat har bidraget til at udvikle fodboldanalysearbejdet generelt i DBU. Mounir Akhiat har desuden en A-trænerlicens.