Der ser ud til at blive rødt og hvidt på de danske tribuner i Parken til sommerens store EM-kampe.

Kulturminister Joy Mogensen og regeringen har netop meldt ud, at den bakker op om at få tilskuere til de fire kampe under EURO2020 i Parken i København, hvor Herrelandsholdet spiller tre gruppekampe mod Finland, Belgien og Rusland.

Regeringen lægger op til, at der kan komme minimum 12.000 fans på stadion til de fire kampe, og at tallet evt. kan forhøjes, når en ekspertgruppe medio april blandt andet har vurderet, om det er muligt at udvide kapaciteten til sommer, og hvis de sundhedsmæssige forhold giver mulighed for det.

Regeringens udmelding glæder Jakob Jensen, adm. direktør i DBU:

”Vi er meget glade for, at regeringen i god tid melder tilbage med et positivt signal for at få fans på stadion til EM. Det er et stort og meget vigtigt skridt for at få en fodboldfest og at mærke fællesskabet i Parken og i hele Danmark til sommer.”

Og selvom Jakob Jensen er positiv over for fans på stadion, så håber han, at 12.000 tilskuere kan blive til endnu flere:

”Vi håber, at det bliver muligt at få endnu flere fans på stadion til de vigtige EM-kampe, hvis corona-pandemien tillader det. Både for at bakke op om hele Danmarks Herrelandshold og for at endnu flere kan være en del af den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde,” siger DBU-direktøren.

Regeringens udspil forventes at gælde for fans, der opholder sig lovligt i Danmark og ikke for tilrejsende fans. Om 12.000 tilskuere bliver til endnu flere, afhænger af anbefalingerne fra ekspertgruppen, som regeringen har nedsat i forlængelse af genåbningsaftalen.