Efter et FIFA-år i 2020 med højdepunkter som en sejr over de regerende verdensmestre fra Frankrig, er det danske eFodboldlandshold endelig klar til at tage hul på 2021.

Året byder på en masse spændende udfordringer, heriblandt FIFA eNations Cup til sommer, men først gælder det en træningssamling i den kommende uge samt eFriendly mod Polen, og derfor har landstræner Dennis Nordenbøl udtaget følgende seks stærke spillere, som skal være med til at sikre resultater for Danmark:

- Marcus ”Marcuzo” Jørgensen fra FC. København
- Frederik ”Fredberg” Fredberg fra Brøndby eSport,
- Alen ”Arrow” Barkovic fra Tricked eSport/Vejle Boldklub
- August ”Agge” Rosenmeier fra Astralis
- Fatih ”Üstün” Üstün fra Astralis
- Mikkel Hjorth ”LordHjorth” Bach fra FC. København

En virkelig stærk trup som landstræner Dennis Nordenbøl har haft svært ved at udtage, fordi der er så mange dygtige spillere i Danmark.

”Det har været den sværeste udtagelse længe. Der har været rigtig mange spillere om buddet, og især mange unge gutter. Det har dog i sidste ende været erfaringen, som tippede balancen. Det er en ufattelig stærk trup, nok den stærkeste rent titelmæssigt, som vi nogensinde har haft.” siger landstræner Dennis Nordenbøl.

Ung spiller med
Udover de seks nævnte landsholdsspillere er der også et helt nyt navn i truppen.

Anders Vejrgang fra RB Leipzig Gaming er på trods af sin unge alder på blot 15 år også med.

”Jeg er rigtig glad og stolt over at være blevet udtaget til eFodboldlandsholdet. Jeg havde ikke regnet med, at det var en mulighed, før jeg blev 16 år. Jeg glæder mig bare til at møde og lære en masse af nogle af de spillere, som jeg har set op til længe. Jeg skal suge en masse viden og erfaring til mig.” siger Anders Vejrgang, der er udtaget til truppen for at være omkring landsholdsmiløjet for første gang og mærke, hvad det kræver at præstere som en del af landsholdet.

Aldersgrænsen for at kunne konkurrere på topplan og som en del af de officielle turneringer er 16 år, så derfor er Vejrgang på 15 år på tærsklen til at tage nye skridt.

Landstræner Dennis Nordenbøl uddyber om beslutningen om at tage Anders Vejrgang med i truppen.

”Anders er så unikt et talent og har så højt et niveau, at det ville være tosset ikke at kigge fremadrettet med ham på landsholdet. Han vil få mere ud af det på klubplan og på landsholdet, og dansk FIFA vil også få meget ud af at have ham 100 procent klar, når han fylder 16 år. Og så er han jo en af verdens bedste, så det er god træning at træne med ham,” fortæller Dennis Nordenbøl, der glæder sig.

De udvalgte spillere skal allerede i aktion fra den 11. – 14. marts, hvor der er landsholdssamling i Slagelse.
Samlingen byder udover en masse træning også på en eFriendly mod Polen, som spilles lørdag den 13. marts kl. 16.00 og helt eksklusivt sendes på DRTV.

Følg med i holdets forberedelser til kampen på eFodboldlandsholdets instagram- eller twitterprofil.