Siden 2015 har der stået Pernille Harder ud for Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark. Og i år er den danske landsholdsanfører igen nomineret og jagter dermed sin syvende pris i træk og ottende pris i alt.

Men Chelsea-angriberen er i hård konkurrence med sin angrebskollega på landsholdet Signe Bruun, der for nyligt slog målrekord med fem mål i samme kamp, og Rikke Sevecke, der også sidste år var nomineret til den største, individuelle pris, man kan vinde i dansk fodbold.

Det er første gang, at Signe Bruun er nomineret til Årets Kvindelige Fodboldspiller i Danmark. Men den 23-årige Lyon-angriber har tidligere vundet prisen som Årets Kvindelige Talent. Det gjorde hun tilbage i 2017, da hun tørnede ud for Fortuna Hjørring

Det er trupperne i Kvindeligaen, der hver har nomineret fem spillere, og det er altså de tre spillere med flest nomineringer, der nu skal kæmpe om prisen, som for første gang uddeles i et samarbejde mellem Spillerforeningen og DBU med Hessel HiRE som prispartner.

 

Om kåringen

At blive kåret som Årets Kvindelige Fodboldspiller er den største, individuelle pris i dansk fodbold. Ikke kun fordi man med kåringen opnår en plads i historiebøgerne, men specielt fordi det er kollegerne - fodboldspillerne i Danmark og de danske udlandsprofessionelle - der vælger Årets Kvindelige Fodboldspiller. Det er Spillerforeningen, DBU og Hessel HiRE, der uddeler prisen.