”Der er et yndigt land, det står med brede bøge”.

Nationalmelodien i Parken er for mange en unik oplevelse, men det er ikke det eneste, de danske fodboldfans er glade for. Det viser en historisk positiv analyse foretaget af DBU.

Både stemningen, den sportslige præstation på banen, spillernes stolthed og ikke mindst selve billetprisen for selve oplevelsen får en høj score til Herrelandsholdets seneste kampe mod Skotland og Israel. Og tilmed endnu højere sammenlignet med holdets kampe i 2019. Eksempelvis er stemningen ratet fra 4,14 til 4,8 ud af 5, som er den maksimale score, mens spillet på banen har fået et nøk opad fra 3,55 til 4,7. Det skyldes holdets præstation og sejre, som har stor indflydelse på oplevelsen.

Og det glæder Anders Hagen, der er fankoordinator i DBU:

”De her positive tilbagemeldinger fra publikum i Parken er optur. Det betyder alt. Vi arbejder hele tiden på at forbedre landskampsoplevelsen – med input og dialog med fanmiljøet. Der skal i den forbindelse lyde en stor tak til de aktive fans på Den Røde Mur, fangruppen og Danmarks Tifohold. De positive tal er også et resultat af deres hårde arbejde og engagement,” siger Anders Hagen.

Selvom de fleste er glade for oplevelsen i Parken, så er der også områder, der skal kigges nærmere på. Blandt andet billetkøbsoplevelsen er en udfordring, hvorfor DBU arbejder i højtryk på at finde en løsning, så købsoplevelsen bliver bedre for de danske fodboldfans.

Mere end 8.400 respondenter har besvaret spørgsmål vedr. deres fanoplevelse i Parken.