I foråret præsenterede 12 europæiske topklubber en såkaldt European Super League, som skulle etableres uden om den normale fodboldpyramide, som består af FIFA, UEFA, nationale forbund og ligaer. Sidenhen har ni klubber trukket sig, mens Juventus, Real Madrid og FC Barcelona fortsætter planerne. De tre klubber har nu lagt sag an mod UEFA, da klubberne mener, UEFA har ageret dominerende og konkurrencebegrænsende.

Derfor vil DBU nu intensivere arbejdet for blandt andet at beskytte og sikre den danske foreningsmodel, som understøtter og skaber muligheder for alle i dansk fodbold. Derudover vil DBU støtte den igangværende indsats i FIFA, UEFA og EU for at sikre, at European Super League ikke bliver gennemført.

Det forklarer Jesper Møller, formand i DBU:

”Vi er imod European Super League. Vi ønsker at udvikle europæisk fodbold og klubturneringer, men det skal ske på solidarisk vis og med lige muligheder for alle. Med European Super League skævvrides fundamentet bag fodbolden, mens det også vil have en betydning for dansk fodbold og udviklingen heraf,” udtaler Jesper Møller.

Læs DBU’s bestyrelses positionspapir om European Super League HER