Rødt og hvidt på hvert enkelt sæde. Parken var fyldt igen, og sikke en start fansene fik på kampen. Det danske hold kom blæsende ud og satte pres på det skotske hold. Allerede efter 14 minutters spil, kunne Daniel Wass heade et indlæg fra Pierre -Emile Højbjerg i mål, og minuttet efter var det så Joakim Mæhles tur til at få bolden i nettet efter en flot assist af Mikkel Damsgaard.

Efterhånden som halvlegen skred frem faldt der lidt mere ro på kampen, og der kom ingen store chancer i resten af halvlegen, hvilket betød, at det danske hold kunne gå til pause foran 2-0.

Rolig 2. halvleg
I løbet af 2. halvleg faldt kampen mere til ro, og det skotske hold kom frem til lidt chance blandt andet i starten af halvlegen, hvor Billy Gilmour fik sendt et skud tæt forbi stolpen. Skotternes bedste chance faldt med ti minutter igen, men har diskede Kasper Schmeichel op med en stor redning helt nede ved den ene stolpe. Sidst i kampen var det lige ved og næsten for Pierre-Emile Højbjerg, der dukkede op ved bagerste stolpe, men den skotske målmand fik reddet forsøget.

Kampfakta:
Danmark-Skotland 2-0 (2-0)
14’ 1-0 Daniel Wass
15’ 2-0 Joakim Mæhle

34.562 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjær, Andreas Christensen – Daniel Wass (85’ Jens Stryger Larsen), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (85’ Christian Nørgaard), Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen (85’ Mohamed Daramy), Yussuf Poulsen (68’ Jonas Wind), Mikkel Damsgaard (90’ Jesper Lindstrøm).

Ikke benyttede spillere:
Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Victor Nelsson, Anders Christiansen, Jacob Bruun Larsen, Marcus Ingvartsen, Rasmus Nissen Kristensen.

Dommer:
Ovidiu Haţegan (ROU)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Skotland

• Det var første gang siden 1970’erne, at Danmark spillede en kvalifikationskamp mod Skotland. Dengang var Danmark i gruppe med Skotland ved kvalifikationen til EM 1972, VM 1974 og EM 1976.
  • Yussuf Poulsen spillede sin landskamp nr. 60 efter debuten for knap syv år siden, oktober 2014. Han blev dermed den 38. spiller til at runde denne milepæl for det danske landshold.
  • Daniel Wass scorede sit første mål for det danske landshold i sin 36. landskamp. Dermed truer han ikke længere René Henriksen som markspilleren med flest landskampe uden scoring (66).
  • Danmark tog den fjerde sejr fra start i VM-kvalifikationen, hvilket aldrig er sket før i EM/VM-sammenhæng. Fire sejre i træk i EM/VM-kvalifikation er dog sket før, senest i juni-oktober 2017.
  • Mohamed Daramy blev den første spiller fra årgang 2002 til at debutere på det danske A-landshold og den tredje født efter 1. januar 2000 (Jesper Lindstrøm og Mikkel Damsgaard).