Succes i dansk fodbold er baseret på stærkt samarbejde og sammenhængskraft på tværs af fodboldens verden. Det blev blandt andet understreget ved sommerens EM-eventyr, hvor Herrelandsholdet skabte kæmpe opbakning blandt fans i alle aldre – og samtidigt hyldede deres barndomsklubber og den danske foreningskultur. Det ses også, når Kvindelandsholdet samler hele nationen til slutrunder med en stor åbenhed og nærhed til både fans og det lokalområde, de kommer fra.

Netop samarbejde og sammenhængskraft i dansk fodbold er i fokus i et nyt kommercielt partnerskab mellem DBU og Forenet Kredit, der er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit, og som er hovedejer i begge selskaber. Det nye partnerskab er det første af slagsen, der støtter både landshold og bredde-fodbold – og hvor der er lige meget i støtte til Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet. Partnerskabet træder i kraft med det samme og løber til og med 2025 med en historisk stor investering i dansk fodbold.

Partnerskabet består af:

  • Ny platform for dansk bredde-fodbold, der skal udvikles og præsenteres senere.
  • Støtte til udvikling af DBU’s fodboldskoler, der er på vej med nye formater og tilbud.
  • Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet med samme investeringsbeløb. Forenet Kredit vil desuden være at finde på træningstøjet hos Kvindelandsholdet.

 

Louise Mogensen, adm. direktør i Forenet Kredit

”Vores partnerskab skal understøtte og udvikle dansk fodbold og det lokale foreningsliv. Vi er selv en forening, og vi ser et stort værdimæssigt overlap med DBU. Vi har en særlig ambition om at være til gavn i hele Danmark. Det understøtter DBU på bedste vis, og vi ser frem til at blive en del af noget større og i fællesskab udvikle det aktive foreningsliv.”

Jakob Jensen, adm. direktør i DBU

”Dansk fodbold er kæmpe oplevelser – både med vores landshold til landskampe og slutrunder men også på fodboldskole eller i den lokale fodboldklub. Netop sammenhængen i dansk fodbold er det, der gør dansk fodbold til noget helt særligt, også på verdensplan. Vi er stolte over, at Forenet Kredit ønsker at investere i sammenhængskraften og i vores to A-landshold, i de populære fodboldskoler og i dansk breddefodbold. Sammen kan vi skabe nye resultater for dansk fodbold.”

Lars Søndergaard, landstræner for Kvindelandsholdet

”Kvindelandsholdet er på en fantastisk rejse med gode sportslige resultater og stor opbakning hos fans. Vi glæder os over, at en ny partner ønsker at støtte den sammenhæng og det særlige samarbejde, vi har mellem vores landshold og resten af dansk fodbold.”

Kasper Hjulmand, landstræner for Herrelandsholdet

”Landsholdsfodbold kan samle den danske befolkning på en helt særlig måde. Det så vi til sommerens EM-slutrunde, det så vi til Kvindelandsholdets flotte EM i 2017. Landsholdene spiller på skuldrene af det store arbejde, der gøres hver dag i de danske fodboldklubber. Vi hænger sammen og skal samarbejde for at skabe nye resultater, nye oplevelser. Det vil vi fortsætte med fremadrettet.”

Lars Albæk, formand for DBU Bredde

”Fodbold er suverænt den mest populære sport med mere end 300.000 aktive fodboldspillere, piger og drenge, kvinder og mænd. Vi ønsker konstant at udvikle dansk fodbold, så endnu flere får glæde af de særlige fællesskaber, der er både på og udenfor banen. Med Forenet Kredit som partner får vi nye muligheder for at investere i dansk bredde-fodbold, til glæde for klubber, frivillige og medlemmer. Det glæder vi os til.”

 

FAKTA

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit og Totalkredit og ejer 78,9 pct. af koncernen, som er Danmarks største udlåner

Forenet Kredit har 14 medarbejdere, Nina Smith er bestyrelsesformand og Louise Mogensen er direktør. Forenet Kredit er en demokratisk forening, hvor 925.000 stemmeberettigede kan sammensætte repræsentantskab, som er øverste myndighed