Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Katrine Kühl. Det er nogle af de navne, som beboere i Australien, Mexico og USA fremover skal begynde at lære. Det skal de, fordi de globale TV-rettigheder til Kvindelandsholdets kampe er blevet købt af flere udenlandske mediehuse.

Paramount+, ESPN og Optus er blot nogle af de kanaler, som i fremtiden vil vise Danmarks hjemmekampe fra den europæiske kvalifikation til VM. CBS, der ejer Paramount+, oplyser, at de frem mod VM 2023 i Australien og New Zealand vil vise 15 kampe fra VM-kvalifikationen. Her vil de blandt andet vise Danmarks kamp hjemme mod Bosnien-Hercegovina den 21. oktober og hjemmekampen mod Rusland den 30. november.

"Yderligere motivation"
Landstræner for Kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, ser store fordele i den nye aftale:

“Det er en god nyhed for Kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold, at vi nu også kan vise vores landshold og dygtige spillere frem til mennesker i hele verden. Det kan forhåbentlig inspirere endnu flere piger til at spille fodbold. Samtidig er det yderligere motivation for os til at spille offensiv fodbold og vinde,” siger Lars Søndergaard.

Kvalifikationen til kvindernes VM i 2023 melder sig ind i rækken af en masse store fodboldbegivenheder, som Paramount+ allerede viser. Her kan nævnes Champions League, Serie A, den skotske Premier League og meget mere.

Tirsdag aften kl. 18.00 spiller Kvindelandsholdet deres næste kamp i kvalifikationen til VM, når det gælder Aserbajdsjan i Baku. DR har fortsat TV-rettighederne til at vise alle Kvindelandsholdets kampe.