Torsdag aften vandt Kvindelandsholdet en overbevisende sejr på 7-0 i VM-kvalifikationskampen mod Malta på Viborg Stadion, men spillertrøjerne ryger ikke i vasketøjskurven efter kampen. Hver spiller signerer deres trøje og bortauktionerer den for at støtte UNICEF’s arbejde for børn i Afghanistan.

Spillerne har sat deres trøjer fra torsdagens kamp på auktion. Indtægterne fra auktionen går direkte til UNICEF’s kamp for børnene i Afghanistan, eksempelvis det vigtige arbejde for at skabe trygge rammer i de nye flygtningelejre omkring hovedstaden Kabul.

Chokket over situationen må ikke gøre os handlingslamme
Midtbanespilleren Sofie Junge Pedersen er ikke i tvivl om, hvorfor hun og de andre spillere på Kvindelandsholdet ønsker at hjælpe Afghanistans børn. Hun siger:

”Billeder og videoer af desperate og bange mennesker i Afghanistan har chokeret os og gjort, at man kan nemt føle sig magtesløs. Det må dog aldrig gøre os handlingslammede, at vi ikke kan hjælpe alle. Så hvis vi kan gøre en lille bitte forskel ved at bortauktionere vores trøjer og give pengene til UNICEF’s arbejde i Afghanistan, så gør vi gerne det. Vi håber, at folk vil støtte op om denne vigtige sag”.

Brug for brug for al den hjælp, man kan få
Både Kvindelandsholdet og UNICEF håber på, at fans og befolkningen vil bakke op om den vigtige sag ved at byde på auktionen, og i UNICEF vækker kvindernes beslutning om at hjælpe begejstring:

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at Kvindelandsholdet viser, at de er ’En Del af Noget Større’. UNICEF’s kamp for børnene i Afghanistan er lige nu et af vores vigtigste akutte fokusområder, og vi har brug for al tænkelig støtte. Derfor er det fantastisk, at vores fodboldkvinder vælger at bortauktionere deres kamptrøjer. Jeg ved, at pengene kommer til at gøre en stor forskel for de mange børn, der er ofre i en uoverskuelig humanitær krise”, siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

Auktionen varer frem til d. 23. september, hvor trøjerne sælges til højstbydende. Alle indtægter går direkte til UNICEF’s indsats for Afghanistans børn.

Byd på trøjerne her: https://www.odendo.dk/Kvindelandsholdet-stoetter-UNICEF-og-Afghanistans-boern