92 kampe i rødt og hvidt og seks mål for Danmark. Årets fodboldspiller i 2005 og 2006.
Det er en af Danmarks helt store landsholdsprofiler gennem årene, der tiltræder rollen som ny assistenttræner for Herrelandsholdet. Christian Poulsen regerede midtbanen på landsholdet i mere end 10 år fra 2001 til 2012, hvor han blandt andet var med til VM 2002 i Japan og Sydkorea og VM 2010 i Sydafrika.

Det er en glad Christian Poulsen, der glæder sig til at blive en del af trænerstaben:

”Det danske fodboldlandshold har været en stor del af min karriere og jeg er stolt over at skulle være en del af trænerstaben og det nuværende hold. Jeg har mødt Kasper Hjulmand i flere omgange og kender også flere af spillerne. Jeg ser samtidig også frem til at arbejde sammen med en masse unge, sultne spillere, som jeg kan dele min erfaring med. Jeg glæder mig og vil arbejde stenhårdt på at skabe de bedste resultater sammen med resten af staben, holdet for hele Danmark,” udtaler Christian Poulsen.

Vise vejen for de unge
Christian Poulsen har udover en flot fodboldkarriere, hvor han har spillet i de fem store europæiske ligaer, også været assistenttræner for Ajax Amsterdam i de seneste to år. Netop blandingen af rutineret landsholdsspiller, europæisk topfodbold og trænererfaring gjorde valget af Christian Poulsen som ny assistenttræner oplagt, fortæller Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU:

”Vi er utrolige glade og stolte over at få Christian med i staben rundt om Kasper Hjulmand. Christian er fagligt dygtig, og har både erfaringen, indsigten og de menneskelige kvaliteter, til at løfte vores setup rundt om spillerne yderligere. Vi glæder os til at se Christian ved næste samling og ser frem til samarbejdet,”
siger Peter Møller.

41-årige Christian Poulsen spillede sin sidste landskamp for Danmark ved EM-slutrunden 2012 mod Tyskland. Han blev i 2019 uddannet som UEFA A-træner, hvor han samme år blev ansat som assistenttræner i Ajax, hvor han også havde en mentor-rolle for de unge spillere i truppen. En klub han selv spillede for fra 2012 til 2014.

Christian Poulsen støder allerede til holdet ved næste samling, hvor der venter kampe ude mod Moldova og hjemme mod Østrig. Her kommer han til at indgå i trænerteamet omkring Kasper Hjulmands sammen med Morten Wieghorst og Ismael López.