Kvindelandsholdet tog torsdag aften hul på VM-kvalifikationen og jagten på det første VM siden 2007. Modstanderen var Malta, og det var for første gang i knap to år igen på Viborg Stadion med mange rød-hvide fans.

Danmark tog styringen fra start og sværmede om Maltas mål. Efter et par store chancer blev misbrugt i de første minutter, gik det pludselig stærkt. Hjemmeholdet nettede tre gange på 12 minutter – og alle målene faldt på hovedstød efter hjørnespark.

Herefter var det reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse. 3-0 var stillingen ved pausen, og i anden halvleg scorede Danmark yderligere fire mål mod de chanceløse maltesere.

Blandt målscorerne efter pausen var anfører Pernille Harder, der med målet blev den mest scorende danske landsholdsspiller nogensinde – for både Herrelandsholdet og Kvindelandsholdet. 66 mål er Harder nu oppe på, og dermed har hun passeret Merete Pedersens 65 scoringer.

Kvindelandsholdet vandt 7-0 og fik dermed en forrygende start på VM-kvalifikationen. Ud over Pernille Harder blev de danske mål sat ind af Signe Bruun (2), Sanne Troelsgaard (1), Stine Larsen (1), Rikke Sevecke (1) og Sara Thrige (1).

Danmarks næste kamp i kvalifikationsturneringen er tirsdag den 21. september kl. 18.00 i Baku mod Aserbajdsjan.

Kvindelandsholdet takker fans Kvindelandsholdet takker de mange fans efter sejren. Foto: Claus Birch, fodboldbilleder.dk