På banen er det ofte de mindste marginaler, der kan gøre den største forskel.

Netop de berømte marginaler - de ekstra procenter - er målet, når DBU fra 1. maj opretter og opruster med en ny performance-enhed med fokus på at optimere high performance på de danske fodboldlandshold.

Den nye enhed er samtidigt et vigtigt tiltag i DBU’s nye strategi og historiske investeringsplan på tværs af dansk fodbold. 

Ifølge fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, er den nye ekspertise et afgørende skridt for både at kunne skabe de bedst mulige betingelser for de danske landshold – og samtidig skabe et vigtigt vidensflow ud i det danske fodboldsystem. Den nye performance-enhed vil også være del af et nyt nationalt fodboldcenter, der er en del af den nye DBU-strategi:

”Vi skal gøre os umage og gennem viden og fællesskab jagte de små detaljer og nuancer, der gør os i stand til at vinde på banen og drømme om igen at stå med pokalen. Vi skal have de bedst mulige vilkår og den største ekspertise på tværs af landshold og køn, så vi sikrer en optimal forberedelse til træning og kamp. Samtidigt vil vi gøre den nye ekspertise og viden tilgængelig via vores træneruddannelser og derfra ud til resten af det danske fodboldsystem, så vi sammen løfter dansk fodbold,” siger Peter Møller.

Stor ekspertise ansættes i ny enhed

Til den nye performance-enhed har DBU ansat Christian Lunde Kejser Hartz som faglig leder af præstationsanalyse og Carsten Hvid Larsen som faglig ansvarlig for fodboldpsykologi. 

Christian Kejser kommer fra en stilling i Team Danmark og vil få ansvaret for DBU’s tre allerede fuldtidsansatte analytikere og glæder sig til arbejdet. 

”DBU har allerede et stærkt analysesetup på deres øverste landshold. Vi skal udnytte og udvikle deres kompetence, så vi med stærk præstationsanalyse kan hjælpe og inspirere landstrænerne til at arbejde med at dissekere spillet ned i de mindste detaljer for at opnå størst mulige fordel på banen,” siger Christian Kejser.

Carsten Hvid Larsen der aktuelt er tilknyttet FC Nordsjælland og Syddansk Universitet får ansvaret for fodboldpsykologi. Han vil bruge sine erfaringer til at styrke arbejdet med High performance og mental styrke på landsholdene. 

”Vi flytter flest procenter og opnår de største resultater ved at arbejde tæt sammen i praksis, men også i tæt samarbejde med universiteterne. Det er en ny rolle i DBU, hvor jeg med min faglighed inden for fodboldpsykologi skal understøtte både alle vores landshold og træneruddannelse, så vi sammen kan få de resultater med vores landshold, vi drømmer om,” siger Carsten Hvid Larsen, der fortsætter sin tilknytning til Syddansk Universitet.

Den nye performance-enhed vil helt praktisk komme til at ligge under DBU’s Træneruddannelse, der ledes af Kenneth Heiner-Møller, hvis titel derfor også fremadrettet ændres til Head of Coaching Education and Performance.


Kom lidt tætterede på DBU's strategi med pejlemærket 'Vi vinder på banen' i videoen herunder