Der skal lidt god fantasi denne råkolde januar eftermiddag til at forestille sig, hvordan den nedlagte græsbane bag hallen i Helsingør i fremtiden vil udgøre en topmoderne hybridbane, som skal huse det danske Herrelandsholds træninger i Helsingør fra 2023.

Men selv om det til tider føg med kold vind hen over den braklagte bane her på toppen af Helsingør, var der masser af varme smil at spore hos både repræsentanter fra DBU, Helsingør og Hotel Marienlyst, der alle står bag etableringen af den nye bane. For det var en stor dag, hvor man endelig kunne tage det første spadestik til den kommende hybridbane og landsholdets kommende træningsbane i Helsingør.

Spadestikket sker endda i et år, hvor det er præcis 20 år siden, at et dansk landshold første gang fik base i Helsingør – dengang i 2002 var det U21-landsholdet, mens Herrelandsholdet kom til i 2006.

”Det er et vigtigt spadestik for både os og Helsingør. Byen har i sommers vist på sin helt egen og overvældende måde, hvad det vil sige at være hjemby for landsholdet, og har været en base for os i mange år. Derfor er det fantastisk, at vi nu kan fortsætte samarbejdet og påbegynde en ny rejse sammen, og tage første stik til en ny og topmoderne bane for landsholdet. Dermed er vi sammen om at kunne sikre de bedst mulige vilkår og betingelser for fortsat at kunne præstere på højeste niveau,” siger DBU’s direktør Jakob Jensen.

Aftalen om at fastholde en base for herrelandsholdet i Helsingør faldt på plads under sommerens EM-slutrunde, hvor også Helsingør og byens borgere gav holdet en uforglemmelig opbakning i byens gader.

Derfor er den kommende hybridbane bag Helsingør Hallen også fremadrettet tænkt som et samlingspunkt for byens borgere til fortsat at kunne komme tæt på holdet, siger Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær

”Vi har altid været rigtig glade for at Herrelandsholdet har valgt Helsingør som deres hjemby. I sommer nåede glæden nye højder, og der opstod et helt unikt sammenhold og fællesskab mellem byen og holdet. Det er netop noget af det, som fodbold kan. Og derfor er vi stolte over, at vi netop sammen har kunnet sikre, at holdet nu får en ny hybridbane, der forhåbentlig kan være med til at sikre endnu flere store oplevelser for bådet holdet og byen i fremtiden.”

Også direktør for Strandhotel Marienlyst, Michael Lauritsen, er glad for at partnerne nu kan starte en nye unik rejse sammen.

”Strandhotel Marienlyst har været base for landsholdet igennem en del år efterhånden, noget som både vi og herrelandsholdet har været meget glade for. Med investeringen i en bane af topkvalitet, som vi i dag sammen tager første spadestik til i dag, sikrer vi, at vi også fremadrettet kan byde på faciliteter, der betyder, at vi vil være den foretrukne base for holdet. Det er vi utrolig stolte af. Derfor er det også en stor dag i dag – og glæder mig til at byde velkommen til holdet her i Helsingør snart igen.”

Den nye hybridbane etableres i løbet af 2022 og forventes klar til ibrugtagning primo 2023

Fakta: Helsingør som herrelandsholdets hjemby:

Helsingør Kommune, DBU og Marienlyst Strandhotel investerer i fællesskab i en kommende hybridbane på det tidligere stadion-anlæg. Kommunen bidrager med 11,7 mio. kr., DBU med 1 mio. kr. og Marienlyst med 5 mio. kr. Dermed fortsætter samarbejdet mellem de tre parter, der netop i år kan markere 20 års samarbejde.

 

20220121FB K934 Foto: www.fodboldbilleder.dk/Anders Kjærbye