Kampe mod nogle af Europas bedste landshold. Det er, hvad FIFA-landsholdets kommende samling byder på, når de danske drenge den 27. og 28. januar skal spille næste runde af FIFAe Nations Play-Ins.

Danmark skal bygge videre på de gode resultater fra seneste runde, hvor holdet endte på en tredjeplads.

De udtagne spillere er:

- Marcus ’Marcuzo’ Jørgensen, FC København
- Fatih Üstün
- Anders Vejrgang, RB Leipzig Gaming
- Alexander ’Lillelys’ Laustrup, Brøndby eSport
 
Officiel debut
Anders Vejrgang fylder i løbet af januar 16 år, hvilket betyder, at han nu kan få sin officielle debut for det danske landshold. En debut han ser meget frem til:

”Jeg kan slet ikke vente med at få min debut. Det er jo noget, man går og drømmer om, og nu bliver det en realitet. At repræsentere Danmark er det største, man kan. Jeg har tidligere været med til en samling, men nu bliver det officielle kampe, hvor jeg kan være med til at hjælpe holdet til sejr,” siger Anders Vejrgang.

Det har været en svær opgave for landstræner Dennis Nordenbøl at skulle udtage fire spillere, men han er sikker på, at der er masser af kvalitet i truppen - og så glæder han sig til at se Anders Vejrgang i aktion.

”Vi har en utroligt stor talentbase på den danske FIFA-scene, og rigtig mange byder sig til. Anders er med os igen, men denne gang på lige fod med de andre, da han nu er gammel nok til at spille med om point. Anders har nogle åbenlyse FIFA-kvaliteter, og med de forventninger, der vil være til ham, har jeg valgt tre medspillere med stor rutine. De kender det pres, det er at spille for landsholdet, så dem kan Anders trygt læne sig op ad. De fire spillere udgør en harmonisk god trup med et vanvittigt FIFA-niveau,” siger Dennis Nordenbøl.

Play-Ins løber over fire samlinger. De lande, der samlet set klarer sig bedst, kvalificerer sig til de afgørende playoff-kampe til FIFAe Nations Cup 2022. De resterende nationer har dog stadig mulighed for at kvalificere sig til turneringen igennem den normale kvalifikation til maj.

Danmark har 20 point efter første runde af Play-Ins, hvilket placerer dem i den bedste række til anden runde af Play-Ins.

Det danske landshold spiller torsdag den 27. januar og fredag den 28. januar. Kampene torsdag vises på DBU eFodbolds Twitch-kanal, mens fredagens kampe kan ses på DRTV. Kampene starter klokken 17:00 begge dage.