Det var med drømmen om mindst en semifinaleplads foran 1500 danske fans, at FIFA-landsholdet onsdag sparkede VM på hjemmebane i gang. 

Landsholdet fik også en god start på slutrunden og var efter første dag ubesejret.

Ved gruppespillets anden dag var resultaterne mere svingende med to nederlag, to uafgjorte og én sejr.

Det var dog stadig nok til en andenplads i gruppen og en sikker plads videre til knockout-fasen. 

Tætte kampe slukker VM-drømmen

Efter en sejr over Israel i ottendedelsfinalen, skulle Danmark op mod et stærkt spillende italiensk landshold.

Der var spænding fra start, da Italien efter kun få minutters spil bragte sig foran i den første kamp. Danmark kom dog stærkt igen, og de hentede to gange modstandernes føring. Derfor måtte kvartfinalen afgøres i forlænget spilletid. Her viste spillerne fra det støvleformede land sig at være stærkest, og et dansk håb om en semifinaleplads blev slukket.

“Vi er super ærgerlige over, at vi er ude af VM nu. Vi havde håbet på, at vi kunne spille semifinalen og evt. finale foran en masse danske fans i morgen,” siger Marcus 'Marcuzo' Jørgensen. 

Landstræner Dennis Nordenbøl var også skuffet efter holdets exit, men mener også, at det danske hold overordnet kan være tilfredse med indsatsen:

"Vi kommer ud af en rigtig svær pulje som to'er og får i løbet af kampene vist, hvilke kvaliteter holdet besidder. Selvfølgelig er vi ærgerlige over, at vi ikke kommer i semifinalen, men vi også erkende, at vi i de afgørende momenter på dagen ikke var skarpe nok," siger han.

Landstræneren slutter med at takke alle de fans, der har fulgt med på sidelinjen.

"Tak til alle, der har støttet os under turneringen. Både dem i salen og alle jer derhjemme. Det har været fantastisk at mærke opbakningen til holdet."