Fansene var klar, dommerne var klar og spillerne var klar, men så skete det, der ikke måtte ske – strømmen gik. Det betød en udskydelse af kampen på over en time, og to hold der måtte ud og varme op for anden gang på en aften.

Det betød dog ikke, at det danske hold ikke var klar fra start. Herrelandsholdet satte sig på tingene og kontrollerede det meste af kampens start. De store chancer udeblev dog. Kampen skulle frem til det 30. minut, før den første store chance kom, men den førte så også mål med sig.

Rasmus Nissen fandt, ved hjælp af en afretning, Pierre Emile Højbjerg ved straffesparkpletten, der let kunne sparke den sikkert ind til dansk føring. Allerede to minutter efter fik Yussuf Poulsen chancen for at fordoble føringen, men den østrigske målmand kom flot ned og reddede forsøget. Det blev ikke farligere resten af halvlegen.

Efter pausen lagde Østrig pres på det danske mandskab, og 20 minutter inde i 2. halvleg blev det store pres omsat til en scoring. Efter lidt miskommunikation mellem Joachim Andersen og Kasper Schmeichel endte bolden hos østrigske Xaver Schlager, der, på et tomt dansk mål, kunne gøre det til 1-1.

fem minutter senere kunne Østrig så kommer foran. Indskiftet Marko Arnautovic fik rundet Schmeichel, men hans afslutning endte på stolpen. Det lignede længe, at det ville ende lige mellem de to hold, men Jens Stryger Larsen ville det anderledes.

Den danske back, der havde comeback på landsholdet efter et halvt år væk, lagde bolden til rette for sit højreben, og med en følt inderside kunne han sende bolden op i målhjørnet længst væk til slutresultatet 1-2 til Danmark.

Østrig-Danmark 1-2 (0-1)
27’ 0-1 Pierre Emile Højbjerg
67’ 1-1 Xaver Schlager
84’ 1-2 Jens Stryger Larsen
18.700 tilskuere på Ernst Happel Stadion, Wien.

Den danske startopstilling (3-4-3)

Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Jannik Vestergaard (52’ Andreas Cornelius), Victor Nelsson – Rasmus Nissen Kristensen, Pierre Emile Højbjerg, Mathias Jensen (80’ Thomas Delaney), Joakim Mæhle (66’ Jens Stryger Larsen) – Martin Braithwaite (52’ Andreas Skov Olsen), Yussuf Poulsen (52’ Mikkel Damsgaard), Christian Eriksen.

Ikke benyttede spillere:
Daniel Iversen, Peter Vindahl-Jensen, Nicolai Boilesen, Philip Billing, Daniel Wass, Robert Skov.

Dommer:
William Collum (SCO)

Statistiske vinkler efter Østrig vs Danmark

• Det var Danmarks fjerde sejr i træk mod Østrig og den tredje med Kasper Hjulmand som landstræner. Faktisk har Danmark vundet seks ud af de seneste syv A-landskampe mod Østrig.
  • Christian Eriksen spillede sin 113. landskamp på den bane, hvor han i marts 2010 fik debut for det danske A-landshold. Han overtog samtidig fjerdepladsen over flest landskampe for Danmark.
  • Pierre Emile Højbjerg scorede sit tredje mål for Danmark og sit andet på Ernst Happel Stadion, idet han også var en af målscorerne i sejren på 4-0 over Østrig i marts 2021.
  • Jens Stryger Larsen scorede i 84’, som indskifter, kampens sidste mål. Akkurat som i hans debutkamp, som indskifter, i august 2016, hvor han i 84’ scorede til kampens slutresultat til 5-0 mod Liechtenstein.