På fodboldbanen er der store og små, piger og drenge, etniske danskere og efterkommere. Men dansk fodbold skal være endnu bedre og diversiteten bredere. Derfor præsenterer DBU’s bestyrelse nu tiltag, der skal forbedre forholdene for alle – uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

For i 2020 blev der for første gang sat tal på diversiteten i en dansk idrætsgren. Undersøgelsen viste blandt andet, at der især var udfordringer, når det kom til køn, etnicitet og seksualitet i dansk fodbold. Derfor undersøgte DBU’s diversitetsudvalg resultaterne og kom herefter med en række anbefalinger til at styrke diversiteten.

Anbefalingerne har nu været i høring i hele fodbold-Danmark og været forsinket på grund af corona-pandemien. Nu har DBU’s bestyrelse besluttet rammerne for de nye tiltag på baggrund af høringssvar, hvorefter DBU’s direktion har sat de forskellige tiltag i gang. Det drejer sig blandt andet om diversitetsarbejdet i DBU’s administration, Governance- og Udviklingskomiteen og Etisk Udvalg og øget fokus på kønsdiversitet på blandt andet dommer- og trænerområdet. 

Det fortæller Jakob Jensen, der er adm. direktør i DBU:

”Vi har i flere år arbejdet for at styrke mangfoldigheden i dansk fodbold. Vi er godt klar over, at der stadig er et arbejde foran os, men vi mener, at et vedvarende fokus på området er et skridt i den rigtige retning. Og det, at vi går forrest som organisation, skal gerne gøre en forskel hos både klubber og spillere på sigt, forklarer Jakob Jensen.

tema-siden om diversitet kan der læses mere om DBU’s arbejde og eksempler på tiltag for at fremme diversiteten i dansk fodbold. Siden vil løbede blive opdateret med nye tiltag.

 

FAKTABOKS: Nye eksempler på tiltag for at fremme diversiteten i dansk fodbold

  • Governance- & Udviklingskomiteen og komiteens Etiske Udvalg skal videreføre arbejdet med diversitet i dansk fodbold som del af komiteens nye kommissorium. Herunder kan arbejdet med at formulere principper og samle viden til årligt barometer og gode eksempler indgå.
  • Administrationen arbejder på en løsning, der kan samle viden om diversitet og mangfoldighed i dansk fodbold.
  • Der er indført fokus på kønsdiversitet på både dommer- og træneruddannelsen.
  • Der er stort fokus på diversitet i rekrutteringer og ansættelser i DBU og diversitetsområdet vil også være del af det fremtidige HR-arbejde.
  • I efteråret 2022 lanceres kampagnen ’Gamechanger’ med fokus på diversitet og antidiskrimination, særligt inden for LGBTIQ-området. Kampagnen er et samarbejde mellem DBU, DIF og andre specialforbund samt Amnesty, Pan Idræt, Sex & Samfund m.fl.