To af de unge, der var på besøg i landsholdslejren i tirsdags, var 15-årige Sofie Vangsted og 14-årige Benjamin Nielsen fra Lundergård IUF i Hjørring. Deres tur mod landsholdslejren startede allerede mandag sent om aftenen, da de kørte fra Hjørring mod Aalborg for at tage en bus kl. 00:45 sammen med en masse andre nordjyske trænerspirere. Som natten gik, bevægede bussen sig ned gennem Jylland med stop ved Randers, Tilst, Skanderborg, Horsens, Hedensted og Fredericia, inden der blev holdt morgenpause midt på Fyn, og bussen herefter kunne fortsætte hele vejen til Helsingør, hvor landsholdet og landstræneren var klar til at tage imod dem og busser fra andre steder i Jylland og på Sjælland.

Billede I Mørke Af Sofie Og Benjamin Det var først på dagen tirsdag (kl. 00:45), da Sofie og Benjamin fra Hjørring satte sig i bussen i Aalborg for at køre til Helsingør.

Først på programmet var en briefing med Kasper Hjulmand, hvor landstræneren hilste på de unge trænere og fortalte om sine tanker om dagens træning. Det var noget, som træneraspiranterne, der tidligere på foråret har været på det såkaldte UEFA C1-trænerkursus, kunne bruge til meget:

- Det var megaspændende og lærerigt. Han kom med gode råd til, hvordan man bygger en struktureret træning op, og så brugte han faktisk også mange af de ting, som vi lærte på C1-kurset, og det var da med til at give os en bedre forståelse af, hvor brugbare de teknikker, vi har lært, egentlig er, forklarer Sofie Vangsted, der træner U5 og U6 i Lundergård IUF i Hjørring.

Da selve træningen gik i gang, fulgte de 220 unge trænere interesseret med fra sidelinjen i Hjulmands ageren:

- Det var fedt at se hans måde at gå til spillerne på, og hvordan han gav meget individuel feedback i selve træningen, udtaler Sofie Vangsted.

Også efter træningen, hvor der var tid til spørgsmål og evaluering med landstræneren, gjorde han stort indtryk på de unge:

- Det var fedt, at han snakkede med alle dem, der gerne ville hilse på ham eller tage billeder. Og så var han bare generelt meget nede på jorden og stille og rolig og imødekommende, forklarer Benjamin Nielsen, der er klubkammerat med Sofie Vangsted og træner Lundergård IUF’s U9-hold.

Et spirende netværk blandt de unge

Et af formålene med forløbet Fremtidens Trænere er at facilitere lokale netværk for de unge deltagere, så de lærer andre unge træneraspiranter at kende. Dette hjalp turen i landsholdslejren også på:

- Det var jo også en meget social tur. Det var fedt, at mødes med de andre fra trænerkurset igen. Vi har allerede fået et fedt fællesskab, som jeg i hvert fald gerne vil holde fast i efter forløbet også. Vi har noget at være fælles om, og vi har altid noget at snakke om, forklarer Sofie Vangsted.

Billede Taget Af Sofie Sofie og Benjamin med deres nye fodboldtrænervenner fra forløbet "Fremtidens Trænere".

En uforglemmelig tur

Selvom de to unge trænertalenter fra Nordjylland havde en mere end almindeligt lang tur og endte med at være afsted i mere end 24 timer, levede dagen til fulde op til deres forventninger.

Det var jo en helt vanvittig oplevelse. Det levede virkelig op til alle mine forventninger. Sofie Vangsted

Også rundturen i Parken, som turen ydermere bød på, var en stor oplevelse:

- Jeg har aldrig været i Parken før, så det var megafedt at se den i virkeligheden. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til, at jeg skal til min første landskamp derinde den 10. juni, fortæller Benjamin Nielsen.

De to unge nordjyder kan nu sammen med de mere end 220 andre unge træneraspiranter siges at være halvvejs i forløbet ”Fremtidens Trænere”. Til efteråret skal de gennemgå UEFA C2-trænerkurset og på endnu et landsholdsbesøg – denne gang i kvindelandsholdslejren hos Lars Søndergaard.

- Det bliver megafedt, og vi snakkede faktisk allerede om det på vej hjem i bussen fra Helsingør, udtaler Sofie Vangsted og suppleres af sin klubkammerat Benjamin Nielsen:

- Det er jo selvfølgelig nogle andre forventninger, vi har til den tur, men det er stadig lige så stort. Jeg glæder mig i hvert fald meget.

 

Fremtidens Trænere findes over de næste fire år

Fremtidens Trænere er et træneruddannelsesforløb, som DBU har lavet i partnerskab med Forenet Kredit. Planen er at uddanne 240 unge trænere hvert år de næste fire år. For træneraspiranter mellem 13 og 20 år, der ikke er med på forløbet i år, kommer chancen altså igen næste år.

Forløbet består af UEFA C1 og UEFA C2-trænerkurserne, besøg i herre- og kvindelandsholdslejrene og netværksarrangementer med andre unge lokale fodboldtrænere.

Læs mere om Fremtidens Trænere her.

3000X840 3