Fodbold-euforien og Herrelandeholdets sportslige succes er ikke gået ubemærket hen. Derfor vinder holdet nu en pris, der gives til en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden.

Udover holdets ageren, da Christian Eriksen falder om, modtager holdet også Kulturministeriets Idrætspris, fordi de har genskabt Herrelandsholdet som et nationalt samlingspunkt. De modtager også prisen for deres præstationer på banen, hvor de nåede semifinalen under EM og deres historiske indsats i VM-kvalifikationen. Derudover har holdet formået at skabe både stemning, sammenhold og samlingskraft, lyder det fra Kulturministeriet.

Og prisen glæder Kasper Hjulmand, der er landstræner for Herrelandsholdet:

”Vi er taknemmelige og stolte over at modtage prisen og særligt med de begrundelser, der følger med. Også taget i betragtning af de andre nominerede, er det helt fantastisk. Vi oplevede en helt særlig sommer sidste år og det fortsatte i månederne efter og helt indtil nu. Holdet viste, hvem de er, og hvad de står for. Vi er glade for at de gode resultater fra EM, i VM-kvalifikationen og senest her i Nations League og vi håber, vi fortsat kan være med til at samle og inspirere Danmark med vores spil og vores måde at være på,” udtaler Kasper Hjulmand.  


Nationen kan være stolt

Også Jakob Jensen, der i dag modtager prisen på vegne af holdet, er henrykt:

”Vi er stolte over at modtage prisen på vegne af holdet. Men også at det bliver anerkendt, hvad Herrelandsholdet står for og deres unikke måde at samle danskerne på. Udover prisen modtager holdet også et beløb på 100.000 kroner, som spillerne vil donere,” forklarer Jakob Jensen.

Og Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen udtaler:

”Ikke alene har Herrelandsholdet det seneste år leveret stærke sportslige resultater, de har også vist, at sport og fodbold kan samle hele Danmark. De har udvist forbilledligt lederskab og kammeratskab, og vi kan som nation være utrolig stolte af dem,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

I 2017 vinder Kvindelandsholdet også Kulturministerens Idrætspris. Det skyldes holdets imponerende sølvmedalje ved EM i Holland. Med prisen følger også 100.000 kroner, og de øvrige nominerede til at modtage prisen i år var sejler Anne-Marie Rindom, LykkeLiga og Jens Sejer Andersen fra Play the Game.