Kvindelandsholdet sparkede søndag eftermiddag for alvor gang i EM-forberedelserne, da de danske fodboldkvinder testede formen på udebane mod Østrig.

Blandt de startende 11 var der blandt andet debut til keeper Katrine Svane, mens anfører Pernille Harder spillede sin første kamp for Danmark i otte måneder.

Danmark startede kampen bedst, men det var alligevel Østrig, der tog føringen efter en lille halv time. Efter et godt angreb, der lugtede af offside, sparkede Sarah Zadrazil hjemmeholdet foran.
Danskerne svarede godt igen og havde et par fine muligheder for at udligne mod slutningen af første halvleg, men skarpheden manglede. Derfor kunne Østrig gå til pause foran 1-0.

Efter pausen kom Danmark flyvende ud og lagde et tungt pres på Østrig. Det gav endelig pote 20 minutter inde i anden halvleg, da Kathrine Kühl afdriblede en modstander og sendte en perfekt pasning i dybden til en fremadstormende Pernille Harder, der køligt chippede bolden forbi den østrigske keeper og ind i kassen. 1-1.

Den danske dominans fortsatte, og et kvarter før tid kom den velfortjent føring også. Sanne Troelsgaard sendte et fint hjørnespark ind i feltet, hvor Sofie Junge ved bagerste stolpe flot headede bolden i kassen. 2-1 til Danmark.

Mod slutningen af opgøret fik Østrig lagt et pres på det danske mål, og i det femte overtidsminut var det ved at udmønte sig i en scoring. Et frispark ind i feltet fandt en helt fri østriger, men keeper Laura Worsøe, der fra anden halvlegs start kom ind til sin debut, diskede op med en stærk refleksredning.

Kvindelandsholdet kunne derfor juble over en flot comeback-sejr på 2-1.

Torsdag den 16. juni bliver truppen til EM-slutrunden i England udtaget. Den 24. juni gælder det den historiske kamp mod Brasilien i Parken, og den 29. juni spiller Danmark sin sidste testkamp før EM, når Norge er modstanderen på Viborg Stadion.

Du kan stadig købe billetter til begge kampe på billet.dbu.dk.