Dansk dominans – men ingen scoringer
Efter at være kommet særdeles flot fra land med sejre over både Frankrig og Østrig i de første to kampe i Nations League, ventede der fredag endnu en svær modstander, da vi hjemme i Parken stod overfor vicemestrene fra VM 2018.

Danmark kom godt ud til kampen, og der var ikke spillet meget mere end fem minuter, før de rød-hvide danskere havde en trippel-chance, der dog endte med at Córnelius sparkede bolden en god meter penge over mål.

Efter 12 minutter løb Mæhle godt i dybden og kom til en halvstor chance, men desværre for de mange hjemmebanetilskuere i Parken – og for Mæhle selv – sendte han bolden en god halv meter forbi mål.

Minutter efter var det til gengæld Kroatien, der var tæt på at komme foran. Mislav Orsic skabte mere eller mindre chancen selv, kom til en fin skudmulighed på kanten af feltet, men bragede heldigvis bolden over Schmeichels mål.

Danmark sad dog godt på opgøret, og specielt Skov Olsen og Mæhle virkede til at være i hopla, da de begge flere gange drev gæk med gæsterne fra Kroatien. Efter 21 minutter fik Joachim Andersen sendt en godt skud afsted, det gav dog kun hjørne, og efter det fik Højbjerg så en fin skudmulighed – han sendte desværre forsøget langt forbi mål.

Midt i 1. halvleg var kroaterne igen småfarlige, denne gang efter et kort hjørne – hvor en bold mod den fjerne stolpe blev headet ind foran mål – her kom der så en dansk fod på, og den sendte bolden langt ud af farezonen, inden det for alvor brændte på.

Der kom ikke de helt store målchancer i den anden del af 1. halvleg, vi var flere gange lige ved og næsten – blandt andet fik Eriksen sendt en knivskarpt indlæg ind mod Skov Olsen, men i sidste øjeblik kom en kroatisk fod i vejen. Halvlegen sluttede med, at Cornelius fik bakset bolden i mål – men dommeren underkendte scoringen, ganske korrekt, da Mæhle i opspillet til scoringen begik frispark mod en af gæsternes forsvarere.

Modric kom så og sejrede
Fra 2. halvlegs start havde Kroatien udskiftet tre mand, og ind var blandt andet kommet Luka Modric, og den lille eminente tekniker viste straks, at han er en af verdens bledste spillere. Med Modric på banen, kom gæsterne mere og mere ind i kampen, og fik også et par halvstore chancer – dog uden at Schmeichel for alvor blev testet.

Schmeichel blev dog testet i det 63. minut da Modric forsøgte sig med et langskud – men den danske keeper kvitterede med en flot redning, endda en af dem mange vil kalde en rigtig ”TV-redning”. Men det så også godt ud.

Indskiftningen af Modric betød også, at hvor det i første halvleg var Danmark der var farligst, så var det efter pausen gæsterne der var de farligste – og i det 69. minut kom de så foran 1-0. Et frisparl blev snittet af både en kroat og af en dansker – vistnok Joachim Andersen – og til sidst endte bolden hos Mario Pašalić, og han sendte bolden mellem bene på en fremstormende Kasper Schmeichel. Et lidt ærgerligt mål, men ikke helt ufortjent efter spil og chancer i 2. halvleg.

Efter gæsternes scoring jagtede danskerne udligningen, men helt farlige blev vi ikke rigtige. Vi fik dog bolden i mål kort før tid, men der kom helt korrekt et flag i luften for offside. I kampens sidste minutter var kroaterne nok tættere på 2-0 end vi var på 1-1, men det hele sluttede med en spinkel kroatisk 1-0-sejr – og dermed kunne hovedparten af den 35.862 tilskuere gå skuffede hjem.

Danmark-Kroatien 0-1 (0-0)
69’ 0-1 Mario Pašalić

35.862 tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass (61’ Rasmus Nissen Kristensen), Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Andreas Skov Olsen (83’ Yussuf Poulsen (90’ Robert Skov)), Andreas Cornelius (61’ Jonas Wind), Mikkel Damsgaard (61’ Martin Braithwaite).

Ikke benyttede spillere:
Daniel Iversen, Peter Vindahl-Jensen, Jannik Vestergaard, Victor Nelsson, Mathias Jensen, Philip Billing, Jens Stryger Larsen.

Dommer:
Bartosz Pawel Frankowski (POL)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Kroatien

• Andreas Cornelius spillede mod Kroatien sin A-landskamp nr. 40. Et kampantal opnået over næsten 10 år, hvor det også er blevet til - foreløbig - ni scoringer i rødt og hvidt.
  • Det var Danmarks første nederlag i Parken siden nederlaget til Belgien ved EM sidste sommer. Dermed ender den igangværende serie på seks sejre i træk på hjemmebane.
  • Det var første gang, at Danmark ikke vandt en A-landskamp spillet den 10. juni. De tre tidligere opgør var alle endt med dansk sejr og en samlet målscore på 16-2.
  • For 19. gang i træk ender en dansk A-landskamp med en sejr til en af siderne. Sidste uafgjorte A-landskamp for Danmark var kort inden EM-slutrunden sidste år; 1-1 mod Tyskland.
  • Yussuf Poulsen oplevede som den sjette danske landsholdsspiller at blive skiftet ind og ud i samme A-landskamp. Det var første tilfælde af ind- og udskiftning af samme spiller siden 2013.