Fokus på strategi, organisation og holdudvikling. Det er blot nogle af de ting, DBU’s Kvindeeliteudvalg lægger vægt på, når der uddeles en samlet score og et stjerneniveau til de danske klubber. Den samlede score fastlægger klubbernes indbyrdes rangering og indplacering i U16 og U18-DM-rækken. 

I år får 17 klubber tildelt licens, hvilket er to mere end sidste år. Det er Dalum IF/Næsby Boldklub og Greve fodbold, der har arbejdet målrettet siden sidste års afslag. Derudover er der for første gange to klubber med to stjerner. Det er FC Nordsjælland og Brøndbyernes IF.

De to nytilkomne licensklubber samt de to-stjernede klubber glæder Mette Bach Kjær, formand for DBU’s Kvindeeliteudvalg:

”At der nu er 17 hold med licens, hvoraf to af dem har opnået to stjerner, vidner om, at klubberne yder en stor indsats over hele linjen. Der er kommet en stor vækst i halvtids- og fuldtidsansættelser, hvilket er afgørende for, at der er kommet flere og bedre pige talentudviklingsmiljøer med ansættelser af dygtige og veluddannede trænere, head of coaches og sundhedsstab med videre. Det tegner godt for dansk kvindefodbolds udvikling,” siger Mette Bach Kjær.

Det er andet år, at det stjernebaserede licenssystem er i kraft hos pigerne. Systemet stiller klubberne overfor en række nye og skærpede krav. For eksempel skal klubberne have minimum én halvtidsansat i ungdomsafdelingen for at kunne opnå en stjerne. Klubberne skal minimum have en samlet score på 32, og der gives mellem en til tre stjerner.

Indrangeringen for sæsonen 2022/2023 er dermed således:

Udklip Rangering