I flere år har DBU og Parasport Danmark arbejdet tæt sammen om at hjælpe endnu flere mennesker med handicap ud i fodboldklubberne – fordi alle, uanset forudsætninger, skal have mulighed for at tage del i idrættens fællesskaber.

På baggrund af det gode samarbejde har DBU indstillet Parasport Danmark til UEFA’s Foundation for Children, og det har resulteret i en donation på knap 400.000 kroner.

Mere ’Fodbold for Alle’
Donationen glæder formand hos Parasport Danmark, John Petersson:

"Det er fantastisk, at UEFA har valgt at støtte os, og vi er meget glade for, at DBU har indstillet os. Donationen giver os mulighed for at styrke vores i forvejen tætte samarbejde om fodbold for mennesker med handicap, og det glæder mig, at vi nu får mulighed for at give endnu flere børn og unge mulighed for at være en del af fodbold-Danmark."

Parasport Danmark har besluttet, at donationen skal gå til at lave flere fodboldtilbud for børn og unge med handicap og særlige behov i landets fodboldklubber. Det skal bl.a. ske i børnefodboldprojektet ’Fodbold for alle’, som er et samarbejde mellem Parasport Danmark, DBU, Lev – livet med udviklingshandicap, ADHD-foreningen og Landsforeningen Autisme.

Fodboldens fællesskaber er for alle
Også formand i DBU, Jesper Møller, ser et stort potentiale i et endnu stærkere samarbejde mellem parterne:

"Fodbold skal være for alle. Derfor er vi utrolig glade for vores samarbejde, som betyder, at flere med handicap kan spille fodbold og blive en del af de vigtige fællesskaber og sammenhold i klubberne. At UEFA-donationen kan styrke den indsats og gøre flere klubber klar til at tage imod Parasport-spillerne er en glædelig, ekstra fjer i hatten."

Tættere bånd mellem DBU og Parasport Danmark
Det stærke samarbejde mellem DBU og Parasport Danmark får ikke alene et ekstra boost via UEFA-donationen. Parasporten får eksempelvis en mere fremtrædende rolle ved at nu at kunne være en del af DBU’s turneringer, app og andre platforme.

UEFA Foundation for Children Award
UEFA Foundation for Children arbejder for børn, der lever under udfordrende og svære betingelser. I alt skal 19 europæiske organisationer dele 1 million euro for deres daglige støtte af udsatte børn. Læs mere på https://uefafoundation.org/