Udvikling af talenter handler om mere end blot spillet på banen. Det kræver personale, strategi, faciliteter og meget mere, når man skal forme fremtidens stjerner. Derfor skal de danske licensklubber leve op til en række krav, når Talentudvalget hvert år uddeler klublicenser og stjerner.

Hele 51 klubber har i år modtaget licens. Ud af de 51 klubber er tre nye kommet til. Det drejer sig om Fredericia, VSK Aarhus og Frederiksberg Boldklub. De nye klubber og det store arbejde med talenterne er noget, der glæder formand for Talentudvalget, Teddy Pedersen:

” Udvalget kan igen konstatere en generel flot fremgang i talentudviklingen. Det er dejligt at se klubbernes store og seriøse arbejde med at forbedre deres talentmiljø på flere områder. Generelt kan vi se flere tiltag til udvikling af gode børnemiljøer i licensklubberne, som dermed er lokomotiver for en stærk udvikling af børnefodbold.

2-årig licens
En stor ændring i dette års licenstildeling betyder, at licens denne gang gælder for de næste to år.
En ændring som Teddy Pedersen, er positiv overfor:

” Med tildeling af 2-årige licenser har vi gennemført en markant ændring af licenssystemet. En ændring som flere klubber har ønsket i et forsøg på mere kontinuitet og ro i arbejdet med talentmiljøet i den enkelte klub,” siger formanden for Talentudvalget.

Derudover gør FC Midtjylland, FC København og FC Nordsjælland selskab med at blive vurderet til 5 stjerner for deres arbejde med talenterne, mens hele tre klubber stiger fra 2½ stjerne til tre 3 stjerner og en klub stiger fra 2 til 3 stjerner.

"Med væsentlige forbedringer nærmer de højst rangerede klubber i divisionen sig dermed ligaklubberne og denne øgede konkurrence er meget positiv for dynamikken i licenssystemet," siger Teddy Pedersen.

Indrangeringen for sæsonen 2022/2023 og 2023/2024 er dermed således:

Endelig Rangering Til Offentliggørelse (1)