Tre på låget og et straffespark
På et godt fyldt Johan Cruijff ArenA kom Holland bedst fra land – og havde tidligt i kampen en række ganske gode langskudsforsøg, tættest på var Bergwijn med et skud på kanten af feltet i det 12. minut, men her fik Kasper Schmeichel reddet i fin stil. Men i det 16. minut kunne Schmeichel intet gøre, da Bergwijn bragte Holland i front, da han på fornem vis headede et godt indlæg ind bag den danske keeper.

Det tog dog ikke Danmark mange minutter at komme tilbage i kampen, for i det 20. minut steg Jannik Vestergaard til vejs og headede os på 1-1. Den danske udligning kom efter at Jesper Lindstrøm havde sparket et frispark – det blev clearet – men Mæhle fik fat i bolden, sendte den ind i feltet og her kunne Vestergaard så udligne den hollandske føring.

Men Holland kunne også svare hurtigt igen, for allerede i det 29. minut kom Holland atter foran. Her sendte Berghuis et rigtig godt indlæg ind i det danske felt, hvor Nathan Ake fik alt for meget plads – og dermed var mål nummer tre på hovedstød en realitet og Holland var foran 2-1.

10 minutter før pausen blev det så 3-1. Jannik Vestergaard begik straffespark, og selvom han brokkede sig til den belgiske dommer Visser, fastholdt dommeren beslutningen – og Memphis Depay scorede stensikkert fra 11-meters pletten.

De første 45 minutter bød desværre også på to danske skader. I det 24. minut udgik en skadet Delaney og blev afløst af Christian Nørgaard og kort før pausen humpede Yussuf Poulsen ud og blev afløst af Andreas Skov Olsen.

Eriksen er tilbage – og det på fornem vis
I pausen skiftede Danmark Alexander Bah og Jesper Lindstrøm ud og ind kom Rasmus Kristensen og Christian Eriksen – og sidstnævnte skulle ikke engang bruge to minutter før han dels havde reduceret men også bevist, at han er en klassespiller – og en spiller som Danmark både har brug for og kan være stolt af.

Rasmus Kristensen og Skov Olsen spillede flot 1-2 med hinanden og Skov Olsen smed så en fornem cut back aflevering ind i feltet, hvor Christian Eriksen på fornem vis bankede bolden ind bag en chanceløs Mark Flekken i det hollandske mål.

Eriksens træffer førte til en god dansk periode – men hollænderne lod sig ikke rigtig ryste, og omkring timen var hjemmeholdet igen mest på bolden – og kom frem til flere gode muligheder.

Men Danmark havde også et par halve chancer – og i det 66. minut var Skov Olsen meget tæt på en udligning, men de hollandske forsvarere fik presset ham så meget, at skudet gik lige forbi mål.

I det 71. minut slog Bergwijn så til igen. Han afsluttede et godt hollandsk angreb med et meget flot skud, hvor han på elegant vis drejede sit skud udenom både forsvarere og Schmeichels strakte arm.

Lidt over et kvarter før tid var Eriksen så tæt på at blive dobbelt målscorer, da han bankede et skudforsøg på den ene stolpe. Men uheldigvis sprang bolden i spil igen – og Holland var fortsat foran med to scoringer.

Den resterende del af kampen bød ikke på de helt store muligheder til nogen af holdene – og det mest dramatiske var nok, da Mæhle slog hovedet, fik en større bandage på – og måtte lade sig udskifte med en ret så blodig trøje.

Højbjerg fik bolden i mål i det 5. tillægsminut, men målet blev korrekt underkende af dommeren, og minutter efter fløjtede Visser kampen af, og det med slutresultatet NED 4-2 DEN på måltavlen.

Holland-Danmark 4-2 (3-1)
16’ 1-0 Steven Bergwijn
19’ 1-1 Jannik Vestergaard
29’ 2-1 Nathan Aké
37’ 3-1 Memphis Depay (str.)
47’ 3-2 Christian Eriksen
71’ 4-2 Steven Bergwijn

39.440 tilskuere på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Victor Nelsson, Jannik Vestergaard (77’ Jacob Bruun Larsen) – Alexander Bah (46’ Rasmus Nissen Kristensen), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (24’ Christian Nørgaard), Joakim Mæhle – Jesper Lindstrøm (46’ Christian Eriksen), Jonas Wind (58’ Kasper Dolberg), Yussuf Poulsen (45’ Andreas Skov Olsen).

Ikke benyttede spillere:
Daniel Iversen, Frederik Rønnow, Andreas Maxsø, Mathias Jensen, Philip Billing, Andreas Cornelius.

Dommer:
Lawrence Visser (BEL)

Statistiske vinkler efter Holland vs Danmark

• Danmark spillede sin 10. landskamp mod Holland i Amsterdam – og den første siden 1989. Trods godt spil i anden halvleg står Danmark fortsat kun noteret for sejren i 1949 mod Holland i Amsterdam.
  • Danmark måtte forlade banen som tabere for anden landskamp i træk, hvilket senest skete i gruppespillet ved EM 2020 i juni 2021. Derudover skete det senest i oktober 2016 mod Polen og Montenegro.
  • Christian Eriksen gjorde comeback på det danske landshold 287 dage efter hans seneste optræden i den rød-hvide trøje og rundede dermed landskamp nr. 110.
  • To minutter efter sit comeback scorede Christian Eriksen sit 37. landskampsmål og tangerede dermed Michael Laudrup på sjettepladsen over flest mål for det danske landshold.
  • Nederlaget på 2-4 til Holland var Danmarks største nederlag i kalenderårets første landskamp siden 2013, hvor det på udebane blev til et nederlag på 0-3 til Makedonien.