Fodboldens verden står skulder ved skulder med det ukrainske folk. Ruslands invasion af Ukraine har allerede haft store sportslige konsekvenser for Rusland. FIFA og UEFA har udelukket alle russiske landshold og klubber fra alle internationale turneringer. Det betyder blandt andet, at Rusland ikke kan kvalificere sig til VM i 2022, og at der ikke må spilles internationale kampe i Rusland.

Med dagens resolution på DBU’s ordinære repræsentantskabsmøde den 6. marts 2022 i Silkeborg står hele dansk fodbold sammen om at støtte det ukrainske folk og fordømme Ruslands handlinger.

Resolutionen vedtager følgende:

  • Dansk fodbold fordømmer Ruslands brutale invasion af Ukraine som suveræn og demokratisk nation.
  • Dansk fodbold bakker fuldt op om IOC’s, UEFA’s og FIFA’s klare beslutning om at udelukke russiske landshold og klubber fra europæiske kampe og turneringer samt øvrige sportsgrene.
  • Dansk fodbold sender vores fulde støtte til vores kollegaer i det ukrainske fodboldforbund, de ukrainske klubber og resten af det ukrainske folk.
  • Dansk fodbold vil i samarbejde med UEFA og relevante nødhjælpsorganisationer igangsætte nødhjælpsinitiativer til ukrainere på flugt og ukrainere fanget i hjemlandet af den russiske invasion.

Få et overblik over de seneste udmeldinger fra DBU, UEFA og FIFA samt Danmarks Idrætsforbund i forbindelse med invasionen af Ukraine her.