Når fodboldspillere fremover løber på banerne i Silkeborg Kommune, skal det være på et underlag, der er grønnere end normalt. Og her er ikke tale om farven på grønsværen.  Sammen med DBU og DBU Jylland ønsker Silkeborg Kommune at skabe bæredygtige kunstgræsbaner, der ikke blot skal forbedre forholdene for spillere og lokale klubber. På de to nyopførte baner vil man også teste, hvordan man vedligeholder og bruger banerne, så de belaster miljøet mindst muligt.

”Velfærdsalliancen med DBU rummer mange af de politiske visioner, vi har politisk i Silkeborg omkring sundhed, sociale indsatser, udvikling af foreningslivet, styrkede pigemiljøer, test af bæredygtige kunstgræsbaner, indsatser for breddeidræt, elitesport og events. Det er en aftale, som passer rigtig godt med Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.”, siger borgmester i Silkeborg Kommune Helle Gade.


Bæredygtige fodboldrammer

Der er store drømme og forhåbninger for projektet i Silkeborg. Håbet er at vise den grønne vej for fremtidens kunstgræsbaner i både ind- og udland. Siden projektet er et af de første af sin art, forventer man også stor interesse for resultatet. Og interessen er også til stede hos DBU, der ser frem til samarbejdet med stor spænding:

”I vores strategi for dansk fodbold arbejder vi allerede med bæredygtige rammer. Så at vi allerede nu sammen med Silkeborg Kommune kan sætte skub  i en udvikling, der forhåbentlig skal gøre brugen af kunstgræsbaner mere bæredygtig i fremtiden, er helt fantastisk. Vi glæder os til samarbejdet og til at se resultatet,” siger Jesper Møller, formand i DBU.


Med aftalen vil fodbold på flere måde bliver mere synlig for indbyggerne i den midtjyske kommune.  Allerede i starten af marts gjorde fodbolden sit indtog, da Silkeborg lagde lokaler til Fodboldens Kongres.  Derudover skal U17-drengene kæmpe for deres plads til EM, når de i slutningen af marts sparker kvalifikationen til slutrunden i gang på kommunens baner.


Aftalen løber til og med 2026.