Vundne kampe, flere fodboldmedlemmer og et bedre børneliv. Det er nogle af grundstenene i DBU’s nye strategi, ’Samle og Begejstre’. Strategien vil være omdrejningspunktet i flere dele af kongressen, så alle passionerede og engagerede i dansk fodbold får kendskab til den.

DBU’s strategi for dansk fodbold frem mod 2025 består af fem pejlemærker:

  • Vinder på banen
  • Bedre børneliv
  • Innovative og bæredygtige rammer
  • Fastholder og tiltrækker medlemmer
  • En stærkere union

 

Strategi skal sikre dansk fodbolds fremtid

Danmarks nationalsport begejstrer allerede millioner af mennesker på og rundt om banerne syv dage om ugen, og så skaber den sundhed og inklusion og samler på tværs af forskelle. Og selvom det går godt i dansk fodbold, så skal der følges med tiden. Det betyder, der skal investeres i stadions og fodboldcentre, i træneruddannelse og børnefodbold og klub- og landshold. Alt sammen for at få endnu bedre resultater på og udenfor banen. For hvis ikke det sker, fortsætter de gode resultater og fodboldens særlige sammenhængskraft og fællesskab ikke.

Det fortæller formandskabet i DBU, der består af formand Jesper Møller, de to næstformand Bent Clausen og Thomas Christensen samt Katja Moesgaard, der er forperson i Kvindedivisionsforeningen:

”Vi skal sikre, at dansk fodbold forsat står stærkt i fremtiden. Derfor skal strategien være med til at udvikle, beskytte og fremtidssikre den sport, som så mange holder af. Både for dem som dyrker sporten selv, er frivillig og for dem, der holder af at kigge på fra sidelinjen. Derfor er det vigtigt, at alle i dansk fodbold bidrager til, at vores fodboldmission lykkes.”

Her kan du læse meget mere om DBU’s nye strategi, der gælder frem til 2025: https://www.dbu.dk/om-dbu/dbu-s-strategi/