Til aftenens landskamp i Amsterdam vil spillerne fra både Danmark og Holland vise sympati med det krigshærgede land og støtte Ukraines børn, som er uskyldige ofre for krigen.

Danmark og Holland stiller derfor op i særlige spillertrøjer, hvor brystet, udover det danske og hollandske flag, helt ekstraordinært også er prydet med Ukraines flag. En samlet dansk spillertrup har besluttet at sætte de unikke trøjer på auktion og lade hele overskuddet gå til UNICEF’s indsats for Ukraines børn.

Landsholdet: Børnene er de uskyldige ofre

”Vi er dybt berørte af krigen i Ukraine, som har haft uoverskuelige konsekvenser, også for millioner af ukrainske børn. Børnene er uskyldige ofre, og vi vil gerne hjælpe dem og deres familier. Derfor har vi valgt at bortauktionere vores trøjer og give pengene til UNICEF’s arbejde med at hjælpe tusindvis af børn i Ukraine og nabolandene”.

Auktionen af kamptrøjerne er åben
Allerede nu er auktionen for Eriksen, Schmeichel, Mæhle, Nørgaard og resten af landsholdets trøjer fra kampen i Amsterdam åben på www.odendo.dk/dansk-boldspil-union

Auktionen varer frem til fredag d. 1. april. Auktionerne af de enkelte trøjer lukker på forskellige tidspunkter i løbet af fredag aften.

Det er også muligt at støtte indsamlingen med 50 kroner ved at sende sms’e teksten DBU til 1900 eller give et valgfrit beløb til Mobilepay 445599.

Kamptrøjer kan gøre en stor forskel
Hos UNICEF Danmark er spillernes engagement i børnenes situation en god nyhed for arbejdet i det krigshærgede land

”Vi er dybt taknemmelige for, at DBU og Herrelandsholdet sætter fokus på situationen i Ukraine. Uanset resultatet af aftenens kamp i Amsterdam, så vinder Ukraines børn. For jeg ved, at auktionen af de unikke landsholdstrøjer vil hjælpe UNICEF med at kunne gøre en kæmpe forskel for børn og familier i Ukraine, der lige nu har akut behov for hjælp”, siger Susanne Dahl, direktør for partnerskaber og programmer i UNICEF Danmark.

De to landshold står sammen for Ukraine
Det hollandske landshold har ligesom Danmark også valgt at sætte deres spillertrøjer på auktion for at hjælpe de ukrainske børn.

Til kampen på Amsterdam Arena vil Ukraines farver også være repræsenteret, da begge landshold vil gå på banen i gule og blå indløbstrøjer, som viser, at de to hold står sammen om deres sympati for Ukraine.

UNICEF’s indsats i Ukraine
UNICEF knokler lige nu døgnet rundt i Ukraine og i de omkringliggende lande for at levere rent vand, mad, varmt tøj, legetøj samt livsreddende medicin og udstyr til jordemødre og læger på hospitalerne.

Fx er over 85 UNICEF-lastbiler nået ind i Ukraine og nabolandene med 858 tons med nødhjælpsforsyninger.

UNICEF har også oprettet midlertidige støttecentre, såkaldte Blue Dots, ved de mest benyttede flugtruter, der tilbyder rådgivning og beskyttelse til børn og familier, hjælp med at identificere uledsagede børn samt akut medicinsk- og traumebehandling.