Mens det danske Herrelandshold tager til VM om kort tid, møder den yngre talentfulde generation af landsholdsspillere Sverige og Ungarn i to testkampe i tyrkiske Belek. De to kampe er kommet på plads, efter at Danmark missede EM-billetten med allermindste margen efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod Kroatien i september.

Det er officielt et U20-landshold, der tager afsted. Truppen udgøres af de årgange, der kommer til at udgøre det næste U21-landshold, der skal kæmpe om EM-kvalifikation i 2025.

Og at få to testkampe på plads i perfekte sydlige rammer er noget, der glæder den danske U21-landstræner Jesper Sørensen, der vil stå i spidsen for holdet i de to kampe.

”Jeg glæder mig til at se mange af de nye spillere, som nu står klar til at udgøre det næste hold. Nogle har allerede været med, men mange vil også være nye på dette hold. De to kampe og de mange træningspas er en god mulighed for at vise sig frem mod det nye U21-landshold, der skal spille den kommende EM-kvalifikations turnering med start i 2023,” siger Jesper Sørensen.

Danmark møder Ungarn d. 17. november og Sverige d. 20. november – begge kampe kl. 16.

”Både Ungarn og Sverige er lige som os i gang med at se frem mod det næste hold og består ligeledes af spillere fra årgang 02 og 03. Så det vil være en god matchning for holdet og en god mulighed for holdet for at blive spillet sammen,” slutter Jesper Sørensen.

Truppen til de to kampe udtages dagen efter VM-truppen tirsdag d. 8. november kl. 11 og offentliggøres her på siden.

Se også kampprogrammet her