Dansk dominans i målløs 1. halvleg
Der var en ganske god stemning på tribunerne her til vores tredje kamp ved VM, men om det var stemningens skyld, at det danske spil gled ganske godt, skal være uvidst. Men vi kom fint fra start, og sad ganske tungt på spillet – og var også holdet der kom frem til flest chancer – eller måske snarere lige-ved-og-næsten muligheder, for der var ikke mange situationer der ville kunne beskrives som store chancer.

En af de bedste i vores offensiv var Lindstrøm, han fik flere gange vist fart og teknik på venstrekanten – og Eriksen gjorde alt hvad han kunne, for at skabe den mulighed, der ville kunne bringe os foran. Alt i alt var de første 30 minutter ganske gode, mens de sidste 15 minutter frem mod pausen, nok var en smule rodede, hvilket i stor stil skyldtes, at vi havde alt for mange boldtab.

Efter to minutters tillægstid fløjtede den algiriske dommer til pause, og dermed kunne de to mandskaber gå til pause med 0-0 på måltavlen.

Målene udeblev – og Leckie sendte Danmark ud af VM
Fra 2. halvlegs start blev Rasmus Nissen Kristensen så afløst af Alexander Bah, formodentlig med et håb om, at Bah kunne være med til at få højresiden lidt mere i gang – og 2. halvlegs første chance kom da også i højre side, da Skov Olsen kom til skud på kanten af feltet. Skuddet blev dog blokeret af en hårdt kæmpende australsk forsvarer…

Omkring timen kom så et par udskiftninger mere. Braithwaite og Mathias Jensen blev afløst af Dolberg og Damsgaard, men inden vi for alvor fik gang i noget offensivt, slog Mathew Leckie til og bragte Australien foran 1-0.

Den australske føring førte ikke overraskende til flere udskiftninger, ud gik Mæhle og Skov Olsen og ind kom Cornelius og Robert Skov.

I kampens sidste kvarter havde vi dermed masser af offensive spillere på banen, men vi fik ikke for alvor skabt noget, der kunne skabe de chancer, der kunne os den krævede sejr. Vi var tæt på at få et straffe til Dolberg, men men tanke på hvordan kampen var forløbet, var det ikke overraskende, at Dolberg var offside inden han blev fældet – og dermed fik vi ikke straffe, der kunne have givet os forhåbningerne om et comeback.

I det 88. minut var Dolberg ved at komme til skud, han blev tacklet men bolden endte hos Bah – der så desværre sendte bolden forbi målet.

Efter seks minutters tillægstid lød fløjten for sidste gang fra dommer Mustapha Ghorbal, og dermed er Danmark ude af VM efter to nederlag og et uafgjort i de tre gruppekampe.

Australien-Danmark 1-0 (0-0)
60’ 1-0 Mathew Leckie
41.232 tilskuere på Al Janoub Stadium, Al-Wakrah.

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Rasmus Nissen Kristensen (46’ Alexander Bah), Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Mæhle (69’ Andreas Cornelius) - Mathias Jensen (59’ Mikkel Damsgaard), Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg – Andreas Skov Olsen (69’ Robert Skov), Martin Braithwaite (59’ Kasper Dolberg), Jesper Lindstrøm.

Ikke benyttede spillere:
Oliver Christensen, Frederik Rønnow, Victor Nelsson, Simon Kjær, Christian Nørgaard, Jens Stryger Larsen, Daniel Wass, Jonas Wind, Yussuf Poulsen.

Dommer:
Mustapha Ghorbal (ALG)

Statistiske vinkler efter Australien vs Danmark

• For blot anden gang formår Danmark ikke af spille sig videre fra gruppespillet ved en VM-slutrunde. Tillige er det ene point og den enlige scoring Danmarks dårligste præstation ved en VM-slutrunde.
  • Danmark har ikke vundet årets sidste A-landskamp siden 2017, hvor det blev til en sejr på 5-1 i Dublin. For tredje år i træk endte årets sidste A-landskamp med et nederlag.
  • Christian Eriksen spillede sin A-landskamp nr. 120 som den fjerde danske spiller gennem tiderne efter Peter Schmeichel, Dennis Rommedahl og Simon Kjær.
  • Andreas Skov Olsen jubilerede med sin A-landskamp nr. 25 efter debuten i oktober 2020. Med sine to år og knap to måneder blev han den femtehurtigste spiller til at opnå 25 A-landskampe.