Kvindelandsholdet skulle fredag aften teste VM-formen på udebane mod Schweiz, der også er kvalificeret til næste års VM-slutrunde i Australien og New Zealand.

De rød-hvide fodboldkvinder kom under pres fra kampens start på det schweiziske kunstgræs på Wefox Arena i Schaffhausen. Hjemmeholdet pressede højt og forcerede flere fejl fra de danske spillere.

Som første halvleg skred frem kom Danmark mere og mere med i kampen, hvilket resulterede i flere fine chancer – blandt andet et hovedstød af Sofie Junge Pedersen, som gik snært forbi.

I den anden ende havde værterne også deres muligheder, men ingen af de to mandskaber fik nettet til at blafre i de første 45 minutter, der derfor sluttede målløst.

Efter pausen kom Schweiz igen blæsende ud, og det udmøntede sig i et føringsmål blot fem minutter inde i anden halvleg. Geraldine Reuteler kunne let sparke bolden i mål efter et angreb, hvor det danske forsvar blev spillet tyndt.

Den schweiziske scoring var som et wake-up call for Danmark, der hurtigt satte sig på spillet. Efter 65 minutter steg Signe Bruun godt til vejrs bagerst i feltet og headede flot bolden i kassen efter et præcist indlæg i venstresiden fra Sofie Svava.

Ti minutter før tid var Signe Bruun igen på spil. Rikke Sevecke slog en lang præcis bold over 40 meter og fandt Bruun helt fri i dybden. I stedet for at tæmme bolden med brystet dirigerede angriberen med et elegant lob bolden over hovedet på Schweiz’ keeper til en dansk føring på 2-1.

Føringen kom aldrig i fare i slutminutterne, og derfor kunne Danmark glæde sig over en flot comeback-sejr på 2-1.

Holland er næste opgave for Danmark allerede på tirsdag den 15. november, hvor de to nationer mødes i endnu en VM-testkamp. Kampen spilles i Zwolle.