Ingen scoringer i de første 45 minutter
Det var en lidt specielt aften for den danske keeper Kasper Schmeichel, for det var hans første landskamp nogensinde, hvor han ikke repræsenterede engelske Leicester City FC. Men om han repræsenterede Leicester eller hans nuværende klub Nice havde dog ikke den store betydning, for han udviste som altid stor ro og var den vanlige sikre sidste skanse.

Kroatien startede kampen bedst – og havde tidligt i kampen Danmark presset ret langt tilbage, men de helt store chancer kom kroaterne ikke frem til – tættest på var de nok efter 17 minutter, hvor Mæhle med et veltimet indgreb med hovedet sørgede for, at netmaskerne bag Schmeichel ikke blafrede.

På det tidspunkt var Danmark stille og roligt på vej tilbage i kampen, men kunne heller ikke selv komme frem til nogle gode muligheder – men i det 23. minut kom så vores første halvgode mulighed. Her var det Wass der kom til skud lidt uden for kroaternes felt, men skuddet gik en lille smule over.

Vores næste gode mulighed kom 10 minutter før pausen. Efter et par gode kombinationer og træk slap Mæhle fri nør mållinjen, men desværre for både Mæhle og Danmark fik kroaternes keeper lukket for tunnelen så tilpas meget, at bolden ikke endte i målet.

Første halvlegs sidste store chance var også dansk. Den kom i det 39. minut, hvor Eriksen testede keeper Livakovic med et rigtig godt langskud, men han fik dog reddet til hjørne – og det fik vi så desværre ikke så meget ud af.

Målene kom efter pausen
Der var ikke engang spillet fem minutter af 2. halvleg, før Kroatien kom foran 1-0. Efter et hjørne fik vi ikke rigtig clearet bolden, og på lidt tilfældig vis endte bolden hos Borna Sosa et par meter uden for vores felt, og han sendte stille og roligt bolden ind ved venstre stolpe.

Om vi var rystede over scoringen vides ikke umiddelbart, men vi havde det meget svært efter kroaternes føringsmål. Vi prøvede at komme tilbage i kampen, men det var ikke helt nemt – og Kroatien var i lange perioder tættere på 2-0 end vi var på 1-1.

Men som mange gange før bragte Christian Eriksen os tilbage i kampen. Efter et par gode offensive aktioner endte bolden hos Eriksen – og fra 25 meters afstand smækkede han bolden i kassen til 1-1.

Den danske glæde holdt dog ikke længe, for blot to minutter efter vores udlignende mål kom Kroatien igen foran. Lovro Majer kom til skud nogle meter udenfor det danske felt, skuddet snittede Joachim Andersen en smule og gik så ind til 2-1. En lidt ærgerlig scoring.

I den restende del af kampe jagtede vi udligningen, men må også erkende, at vores offensiv også flere gange førte til farlige situationer foran vores eget felt.

Men på trods af en del farlige situationer i kampens sidste kvarter, kom der ikke flere mål, og dermed tabte vi desværre igen til Kroaterne. Danmarks næste kamp er søndag aften, hvor vi hjemme i Parken tager imod Frankrig.

Kroatien-Danmark 2-1 (0-0)

49’ 1-0 Borna Sosa

77’ 1-1 Christian Eriksen

79’ 2-1 Lovro Majer

22.715 tilskuere på Stadion Maksimir, Zagreb.

Den danske startopstilling (3-5-2)
Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjær (72’ Mathias Jensen), Andreas Christensen – Daniel Wass (60’ Rasmus Nissen Kristensen), Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (60’ Rasmus Højlund), Joakim Mæhle – Andreas Skov Olsen (89’ Kasper Dolberg), Martin Braithwaite (60’ Mikkel Damsgaard).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Oliver Christensen, Alexander Bah, Jens Stryger Larsen, Victor Nelsson, Casper Nielsen, Jesper Lindstrøm, Philip Billing, Anders Dreyer.

Dommer:
Davide Massa (ITA)

Statistiske vinkler efter Kroatien vs Danmark

• Kasper Schmeichel spillede sin første A-landskamp repræsenterende en anden klub end Leicester City FC. Hans 84 A-landskampe repræsenterende samme klub er rekord for en dansk landsholdsspiller.
  • Rasmus Højlund blev debutant nr. 843 på det danske A-landshold. Samtidig blev Højlund debutant nr. 22 under Kasper Hjulmand, der nu har anvendt ikke færre end 48 forskellige spillere siden sin debut i september 2020.
  • Rasmus Højlund blev den første danske landsholdsspiller født i 2003 og blev samtidig den yngste debutant i en dansk A-landskamp siden Kasper Dolberg i november 2016.
  • Christian Eriksen scorede sit 39. mål for Danmark og ligger nu alene på 5. pladsen over målscorere på det danske landshold. Næste mand på listen er Ole Madsen, der i perioden 1958-1969 scorede 42 mål.
  • Danmarks 21 seneste A-landskampe er endt med en sejr til en af siderne (14V-7T). Sidste uafgjorte A-landskamp for Danmark var kort inden EM-slutrunden sidste år; 1-1 mod Tyskland i Tirol (Østrig).
  • På trods af nederlaget er Danmark sikker på at spille i den bedste række (Liga A) ved næste udgave af Nations League i 2024-25.