Det er blevet besluttet at etablere ny pulje til at forbedre sikkerheden på de danske stadions rundt om i landet. Puljen er finansieret af midler fra bøder givet til klubberne for pyroteknik og andre disciplinære problemer.

Initiativet er et samarbejde mellem DBU og Divisionsforeningen og er nu blevet vedtaget af DBU’s bestyrelse.

Klubberne kan søge om pengene fra puljen, men de kan kun benyttes til at fremme et eller flere af de fire tiltag, som DBU og Divisionsforeningen har stillet op. Klubberne i 3F Superliga, NordicBet Liga, 2. division og 3. division kan søge om pengene.

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, er meget positiv over initiativet og det at bøder vil kunne bruges til at forebygge disciplinære sager:

”De danske klubber arbejder hele tiden med at give den bedste stadionoplevelse og udvikle service og sikkerhed for alle tilskuere. De investeringer fortsætter klubberne med de kommende år. At vi nu får mulighed for også at geninvestere bødestraffe i service og sikkerhed er rigtigt positivt. Alle vil selvfølgelig gerne se så få disciplinære forseelser, at puljen med tiden forsvinder.”

Initiativer, der kan søges tilskud til:
1. CSR/FSR-indsatser
2. Sikkerhed og service
3. Tilskud til klubberne
4. Værktøjer/fælles investeringer til klubberne

Det er samtidig blevet besluttet, at klubberne ikke kan søge midler fra de bøder, som de selv har betalt. Som klub kan man i stedet søge om en 1/12 af den resterende del af puljen.

Sikkerhedspuljen indeholder lidt over to millioner kroner i år.

DBU’s direktør, Jakob Jensen, mener, at initiativet er et positivt skridt i at forbedre sikkerheden.

”Det vil altid være et stort fokus for os at gøre det trygt at gå til fodbold, og denne pulje og disse initiativer skal være med til at fremme det både sikkerhedsmæssigt og samfundsmæssigt.”

Det vil være muligt for 3F Superligaklubberne at søge om tilskud i perioden fra den 15. april til den 15. maj. Ansøgningerne skal sendes til DBU’s administration, hvor en jury bestående af repræsentanter fra DBU’s og Divisionsforeningen vil holde møde om tildeling af midlerne.

Udbetalingen vil ske årligt den 1. juli til den kommende sæson.