Når TV 2 lørdag aften sætter fokus på udsatte børn i Danmark i samarbejde med Røde Kors, Fodboldfonden og DBU i indsamlingsshowet ’Alle vores børn’, bliver det med stor opbakning fra både Herre- og Kvindelandsholdet.

Begge hold har valgt at støtte op om den vigtige sag ved at sætte deres matchworn, signerede kamptrøjer fra deres seneste kampe på auktion og donere hele overskuddet til ’Alle vores børn’. Auktionerne har rejst i alt 246.702 kroner til arbejdet for de udsatte børn og deres familier.

Højlunds trøje topscorer på auktionen
Ikke overraskende er hattrick-målscoreren Rasmus Højlund manden bag den trøje, der har indkasseret flest penge, nemlig hele 42.201 kroner.

Den unge angriber er glad for at kunne bidrage til at hjælpe ved at bortauktionere en trøje, der har helt særlig betydning.

”At spille for Herrelandsholdet er en stor ære. At score mål – og tilmed et hattrick –er helt fantastisk, og derfor er kampen mod Finland en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Jeg er glad for, at kamptrøjen kan indbringe så mange penge til udsatte børn,” siger Rasmus Højlund.

Et særligt møde med landsholdsspillere
I TV2’s liveindsamling møder Rasmus Højlund og klub- og holdkammeraten, Joakim Mæhle 10-årige Loke, som er et af de danske børn, der har fået hjælp af Røde Kors. De tre fodboldentusiaster dyster i et spil ’Piccolo’ og får en sjov og hyggelig stund sammen.

Og da Rasmus Højlund scorer det første mål i Parken mod Finland den 23. marts, laver han ’L’ med hænderne som en særlig hilsen til Loke efter deres møde, som du kan se i videoen her:

Kulmination i liveindsamling på TV2
Liveindsamlingen ’Alle vores børn’ bliver sendt fra Herlev Hallerne lørdag 15. april på TV 2 fra 20.00 til 22.00. Det er en halfest i sporten og velgørenhedens tegn, arrangeret af Røde Kors, Fodboldfonden, DBU og TV 2.

Deltag i indsamlingen med 150 kroner og vær samtidig med i konkurrencen om eksempelvis fodboldrejser. Det er også muligt at støtte med valgfrit beløb via mobile pay på 19 98 08 eller give et online bidrag her: https://www.rodekors.dk/boern/stoet

Indsamlingen går til Røde Kors og Fodboldfondens arbejde for udsatte børn og deres familier i Danmark, som er udfordret på økonomi, overskud og netværk. Trængte familier kan fx deltage i familie-camps, i netværk og få støtte til fritidskontingenter, sportsudstyr, fødselsdage, konfirmationer og andre højtider, så udsatte børn bedre kan tage del i fællesskabet og leve et børneliv på lige fod med deres kammerater.

Tal på udsatte børn
Udsatte børn i Danmark lider afsavn, som rammer dem både på økonomi, mistrivsel og ensomhed. Røde Kors har i en ny rapport sat spot på de udfordringer, familierne har. Eksempelvis har ¼ af de adspurgte familier ladet deres børn springe et vigtigt måltid over og over halvdelen har undladt at lade dem deltage i sociale aktiviteter grundet dårlig økonomi. Læs mere her: https://www.rodekors.dk/en-hverdag-med-afsavn