Der er godt nyt til landets futsal elitedommere, da DBU og DFU (Dansk Fodbolddommerunion) har indgået en ny honorar- og godtgørelsesaftale. I aftalen mellem de to organisationer er der fundet en model, der har til hensigt at styrke forholdene for og udviklingen af de danske futsal elitedommere.

Aftalen betyder i praksis, at dommerne går fra at få omkostningsgodtgørelse for at dømme en kamp i Futsal Ligaen til nu at modtage honorarer.

”Vi er rigtig glade for den her honorar-og godtgørelsesaftale, fordi det er et vigtigt skridt i den fortsatte udvikling af vores futsaldommere. Vi har allerede dommere på et højt internationalt niveau, og med aftalen sikrer vi et godt grundlag for, at endnu flere kan tage store skridt,” siger Kim Hansen, formand for DFU.

Aftalen skaber bedre vilkår for de danske futsal elitedommere, men det øger samtidig også forventningerne til det niveau, som dommerne lægger for dagen.

I Danmark er der 21 futsalelitedommere. Heraf er 3 FIFA-dommere og derudover er 14 talentdommere. Det er disse 35 dommere, som er omfattet af aftalen.

”Vi er rigtig glade for vores samarbejde med DFU og futsal elitedommerne og aftalen er til glæde for begge parter. Vi har i samarbejde fundet en model, som kan udvikle futsal elitedommerne, som er et betydende område for den eksplosive sportslige udvikling i DBU Futsal ligaen herrer. Vi glæder os nu til at følge udviklingen” siger Ole Ladefoged, formand for Futsaludvalget.

Aftalen betyder også, at dommerne nu iklædes Hummel-tøj. Futsalelitedommerne har ikke tidligere været en del af Hummeltøj-aftalen.

Aftalen strækker sig over fire år, og løber fra 1. august 2023 til 31. juli 2027.