Når Herrelandsholdet til sommer rejser til Tyskland for at kæmpe for de rød-hvide farver ved EM, bliver det med fast base i den lille tyske by Freudenstadt i skov- og bjergområdet Schwarzwald i det sydvestlige Tyskland. 

Landsholdet kommer til at træne fast på Hermann-Samm-Stadion på fodboldanlægget Champions-Park centralt i Freudenstadt. Anlægget huser til daglig en fodboldskole og bliver brugt af flere Bundesliga-klubber til træningslejre for deres elite-ungdomshold. 

Blandt andre har Jürgen Klopp – der selv er vokset op i omegnen af Freudenstadt – tidligere sendt hold til anlægget i Champions-Park. 

Holdet og staben kommer til at bo på hotellet Frits Lauterbad, som ligger omgivet af skov et par kilometer uden for Freudenstadt. 

Valget af basecamp er truffet efter et grundigt forarbejde, der begyndte tilbage i sommer med flere besigtigelsesture i det tyske. Det er et vigtigt arbejde for at optimere holdets betingelser bedst muligt under slutrunden, fortæller landsholdschef Christian Nørkjær, der er meget tilfreds med den samlede pakke. 

“Vi har fundet et sted, vi virkelig kan se os selv i, og hvor vi er ret sikre på, at vi kan få et fantastisk ophold i forhåbentlig rigtig mange dage. Alle vores valg handler om at optimere mulighederne for at komme langt ved EM. Det er vigtigt for os, at vi har en god bane ikke for langt væk, og at vi har mulighed for at skabe de rette rammer på hotellet. Og det har vi fået her,” siger Christian Nørkjær. 

Styret i Freudenstadt har udtrykt stor begejstring over at kunne tage imod det danske Herrelandshold, og der vil bl.a. være storskærm på torvet med Danmarks kampe, ligesom dele af den hyggelige by vil blive klædt i rødt og hvidt til sommer.  

Nærheden til byen og muligheden for at koble af under turneringen i både den omkringliggende skov og i byen har også spillet ind i valget af stedet, fortæller Christian Nørkjær. 

“Det betyder meget for spillerne, at de kan tage ned i byen og sætte sig på torvet og få en kop kaffe eller en jordbæris. Vi kan godt lide at være en del af lokalmiljøet, ligesom når vi er i Helsingør, så spillerne vil også få cykler stillet til rådighed, så de kan tage et smut ind til byen. Vi glæder os til en god turnering og sommer med base i Freudenstadt,” siger landsholdschefen. 

Landsholdet rejser efter planen til Tyskland tirsdag den 11. juni. Første kamp i gruppespillet er den 16. juni mod Slovenien i Stuttgart.

Her kan du læse mere om billetsalget til den og Danmarks øvrige kampe.